Het schooljaar zit erop en dan is het tijd om terug te kijken. Voor mijn klas maak ik dan een speciale nieuwsbrief en persoonlijke video voor iedere leerling. Maar nu lijkt het mij ook leuk om hier terug te blikken op alle hoogtepunten van afgelopen jaar. Dit doe ik aan de hand van foto’s en video’s.

Augustus 2016

Vorig jaar(2015) was het een onrustige zomer, want wij mochten een nieuwe school gaan opzetten. Een fantastische kans die je niet vaak krijgt, maar ook heel spannend. Het werd een groot succes met een wachtlijst tot gevolg, daarom starten wij dit jaar dus ook met 50 leerlingen in plaats van de 25 van het afgelopen schooljaar. Zal het ons lukken om dit jaar weer te verdubbelen? Er staat ons een prachtig jaar te wachten op Kindcentrum Talent.nl
IMG_7643.JPG

IMG_7658.JPG
Dit schooljaar maak ik van mijn website officieel een bedrijf. Daar horen natuurlijk ook visitekaartjes bij. Super trots. Heb jij er al een?;)

September 2016

De maand September is altijd bomvol. Het lijkt wel alsof alle activiteiten tegelijk willen beginnen. School, voetbal, hardlopen, Kleuteruniversiteit en de kerk.

IMG_8175.JPG
Het eerste thema van het jaar was waanzinnig wonderlijk water.
IMG_8196.JPG
Tijdens de opening van dit thema stonden wij ’s ochtends letters te vissen in de watertafel. Zoals gewoonlijk keken de ouders ons wel een beetje gek aan, maar de kinderen vonden het fantastisch.

IMG_8200.JPG

Mijn bureau is een tafel die de kinderen ook gebruiken. Al een paar jaar heb ik geen bureau meer in mijn klas, daar komt toch alleen maar troep op te liggen.

IMG_8344.JPG

Elke vrijdag spelen wij met alle kinderen vrijdagmiddagbingo. Een leuke manier om de week af te sluiten en de kinderen vinden het fantastisch.

IMG_8334.JPG
Het liefst spelen wij bingo buiten in het zonnetje!
IMG_8531.JPG
Tijdens het thema over water mochten wij bij een jongen uit de klas kijken naar de karpers. Geweldig om deze vissen van zo dichtbij te bekijken.

 

 

IMG_8647.jpg
En bij het thema water hoort natuurlijk ook onze eigen rivier in de zandbak met bruggen!

 

 

IMG_9032.JPG
Dit jaar heb ik het takenbord uitgebreid met QR Codes.

 

IMG_8976.JPG
De kinderen scannen de code met een iPad en krijgen daarna mijn instructievideo te zien. Dit werkt fantastisch.

Oktober

IMG_9156.JPG
Kinderen zijn altijd creatief bezig en ze bedachten opeens dat je de kapla en de Bee-Bot heel goed kan combineren. Een vader mocht proberen om de robot te programmeren, dit ging helaas niet helemaal goed;)
IMG_9135.JPG
Het is herfst en natuurlijk gaan wij dan lekker buiten rekenen met dennenappels en stoepkrijt.
IMG_9307.JPG
Sinds oktober maak ik bij elk thema TinyTap lessen. Thema familie was de eerste voor de kinderboekenweek en er zullen er nog veel volgen in het komende jaar. Je vindt ze op de themapagina’s over apps.
06662BD4-8F05-4936-895A-51D1A1B6FD26.jpg
Van een ouder kregen wij dit geweldige materiaal. Nog steeds zo leuk om te zien wat voor kunstwerken de kinderen ervan hebben gemaakt!
IMG_9856.JPG
Herfst en de parachute. Wat en lol hebben wij gehad!

November 2016

 

IMG_9882.JPG
Voor de kleuteruniversiteit reizen wij het hele land door. Deze poster kwam ik tegen op een school en deelde ik met Onderwijs.Tools. Nu hangt deze poster door heel Nederland op de scholen. Super om te zien hoe leerkrachten elkaar kunnen helpen en inspireren.
IMG_9962.JPG
Voor het tijdschrift Juf en Meester maak ik elke keer een video samen met een leerling. In meester Sander pakt uit kijken wij naar een nieuw product op de onderwijsmarkt. Deze keer was het met Eva en wij hebben echt super veel lol gehad. Bekijk het filmpje hier: https://www.youtube.com/watch?v=uMgeH-C3Pt0
IMG_0113.JPG
En helemaal enthousiast ben ik over de Osmo Pizza set. Kinderen leren om klanten te helpen en af te rekenen met geld. De iPad kan zien wat de kinderen voor het scherm doen en krijgen zo directe feedback.
IMG_0422.JPG
Wat een geweldige tijd: Sinterklaas. Het liefst ben ik natuurlijk zelf Sinterklaas!
IMG_0361.JPG
Wij hebben op school geslapen en zwarte piet betrapt. Dit was echt fantastisch om te maken! https://www.youtube.com/watch?v=cp20TDs0Vf8

December 2016

IMG_0544.JPG
Bij kerst horen kaartjes! Daarom hebben wij het thema post altijd in December.
IMG_0952.JPG
De kinderen hebben zelf kaarten gemaakt voor oudere mensen en mochten deze zelf bezorgen.

 

IMG_1012.JPG
Vanaf nu ben ik voorzitter van de stichting MeppelerOndernemerSchool. Samen met mijn collega Sanne zetten wij ons in voor het ondernemen op school. Wij doen dat met ons Project ‘De Kleinste Winkel’.
IMG_0536.JPG
De mooiste foto van het afgelopen jaar!

Januari 2017

6174641776_IMG_0365.JPG
Geweldig! Wij hebben nu voor alle kinderen regenpakken. Dit is natuurlijk super handig in de winter. De kinderen kunnen heerlijk buiten spelen en blijven zelf droog.
IMG_1806
Een zebrapad! Dit hoort bij ons thema het Dierendorpje. In het najaar van 2017 komt hier een project van uit bij de Kleuteruniversiteit.
IMG_1915
Wij mochten op bezoek bij de Molen van Meppel, omdat ik daar vlakbij woon mochten alle kinderen wat komen drinken bij mij thuis. Natuurlijk even lekker voorgelezen en daarna weer naar school!
IMG_1973
De kleuteruniversiteit op de NOT! Het waren super leuke dagen en heel veel enthousiaste leerkrachten gesproken:)
IMG_2195
Een bel laten bevriezen! Dit vonden de kinderen en ik echt een wonder.
IMG_2429
Op de NOT mocht ik even de Hololens van Microsoft proberen. Je ziet door deze bril allemaal objecten om je heen die je met je handen kunt vastpakken en besturen. Dit is echt de toekomst!

 


Februari 2017

IMG_2436
Samen met mijn vriendin Merel en goede vriend Demian speelden wij Agent en Boef op alle scholen van Meppel. Een super leuke voorstelling voor Peuters.
IMG_2585
Blij dat ik glij!
6241696960_IMG_1808
Sander Dekker was in Meppel en ik mocht hem samen met de zaal interviewen. Hij gaf natuurlijk politiek correcte antwoorden, maar de ervaring was er niet minder om.
6241696960_IMG_1816
Ook mocht ik hem vertellen over onze school en de manier van werken.
IMG_2668
Een avond die mij nog lang zal bijblijven.
IMG_2918
Maak je eigen website in HTML en CSS. Een super leuk project voor de bovenbouw. De kinderen van de bovenbouw en ik hebben genoten.

Maart 2017

IMG_3102
Thema bouwen! De school wordt verbouwd en daarom gaan wij daar ook over werken. Stiekem gingen wij even op de bouwplaats kijken toen de bouwvakkers er even niet waren.
IMG_3589
Bouwen kan natuurlijk ook samen gaan met het thema Lente. Bouw je eigen bloemen en planten met constructiemateriaal

April 2017

IMG_3632
Op de NOT zag ik deze set en ik mocht hem als een van de eerste leerkrachten testen samen met de kinderen uit mijn klas. Daar maakte ik het volgende filmpje over: https://www.youtube.com/watch?v=CBfSFIHmKSo
IMG_3967
Wow! Ik was op Tv. Te gast bij het programma RTL Live en ik mocht vertellen over de nationale Buitenlesdag. Wij geven al veel buitenles, maar op deze dag hebben wij alles buiten gedaan.
IMG_3966
Het was vooral tof om mee te maken dat het Live op televisie was. Ik heb na afloop super veel leuke reacties gekregen en wil dit zeker nog een keer doen.
IMG_4171
De koningsspelen zijn een traditie aan het worden. Net als het sponsen gooien op juf en meester. De kinderen kijken nu alweer uit naar de volgende editie.

 


Mei 2017

IMG_4421
Een nieuw thema: ik vertek..
IMG_4612
En daarom gingen wij op excursie naar het Aviodrome. Wat is zo’n vliegtuig groot!
IMG_4690
Natuurlijk moest er ook een vliegtuig komen in de klas.
IMG_4735
En wij gingen hinkelen op een echt vliegtuig hinkelpad.
IMG_4761
Ook kregen wij van Transavia allemaal materiaal om mee te spelen.
IMG_4791
En toen het vliegtuig af was konden de kinderen uit de bovenbouw niet wachten om er in te spelen.
IMG_4986
Bij dit thema gebruikte ik mijn eigen thema Pim Piloot. Dit project schreef ik twee jaar geleden voor de kleuteruniversiteit.
IMG_5161
Vliegtuigjes gooien! En dan tellen met sprongen van 5. Leren moet wel leuk zijn natuurlijk!
IMG_5309
Ik mocht ook mee op kamp en dit was helaas alweer de terugweg. Het hoogtepunt van het kamp was het ‘Wie is de mol?’ spel. De kinderen hebben daar enorm van genoten en wij ook.
IMG_5368
Het Jeugdjournaal kwam ook nog even langs op school!
IMG_5390
Dylan Haegens kwam Sanne en mij vlogles geven, omdat Sanne de Vlog je leraar wedstrijd van Samsung had gewonnen!
IMG_5406
En dat vond het Jeugdjournaal zo leuk, dat zij zelf een vlog hierover maakte. Bekijk de vlog hier: https://www.youtube.com/watch?v=ZAwS9U9mO_I&t=7s

 


Juni 2017

IMG_5525
De avond4daagse mag natuurlijk niet ontbreken. Super leuk om met de hele school de laatste avond te lopen.
IMG_5845
De kleinste winkel was ons laatste project van het jaar. De kinderen speelden in de klas winkeltje en wij hebben ook een echte winkel geopend in Meppel. Dit kun je zien op onze website: http://www.dekleinstewinkel.nl
IMG_6002
Het liefst ben ik met de klas buiten. Wij hebben een prachtige vuurplaats waar ik heerlijk kan zitten met alle kleuters en dan het liefst ga voorlezen.
IMG_0028
Het grootste podium tot nu toe. Een volle zaal in beeld en geluid en ik mocht vertellen hoe ik instructievideo’s gebruik bij de kleuters.

Juli 2017

IMG_6106
De prikactie was een groot succes. Wij willen meer salaris en daarom begonnen wij een uurtje later. Ik ging op mijn facebookpagina live om te praten met andere leerkrachten en ouders. Het is alleen nog steeds wachten op meer salaris..
IMG_6365
Elke dag oefen ik een liedje op de xylofoon. Hiermee wil ik aan de kinderen laten zien dat meester ook nog dingen kan leren. Het is fantastisch om te zien dat de kinderen merken dat ik ook moeite moet doen om iets te kunnen.
IMG_6679
Een stint! Mijn eerste elektrische auto. Ik bracht de hele dag kinderen van school naar de winkel en terug. Super handig en ik vond het denk ik zelf nog leuker dan de kinderen;)
IMG_6811
Het schooljaar zit er alweer op. Fedde is de eerste leerling die van kindcentrum Talent.nl naar het voortgezet onderwijs gaat. Wij gaan hem zeker missen!
IMG_6808
Het idee voor dit jaaroverzicht kwam door het maken van dit filmpje. Een jaaroverzicht voor de kinderen in de klas, zodat zij in de vakantie ook nog even terug kunnen kijken naar het afgelopen schooljaar!

 

Toekomst

Zo! Dit was mijn schooljaar. Zo leuk om terug te zien. Ik ben benieuwd of jullie het leuk vonden. Laat hieronder even een reactie achter en wanneer het een succes is, ga ik elke maand een blog maken over de dingen die ik meemaak.

Volgend schooljaar ga ik minder voor de klas en meer voor mezelf werken. Daardoor kan ik nieuwe uitdagingen aan gaan, onze school verder ontwikkelen en andere scholen helpen bij het inzetten van ICT in de klas.

Advertenties

Geef een reactie