|

Newméro: Leer kinderen alles over cijfers en ons getallensysteem met deze kleurrijke blokken

Newméro is een fantastisch middel om kinderen ons getallensysteem uit te leggen. Met deze plastic blokken kun je verschillende spelletjes doen en sommen uitleggen. Ook is het heel goed voor jonge kinderen om door te krijgen wat er gebeurt als je boven de 10 uitkomt met tellen. De cijfers zijn namelijk eenvoudig te stapelen. Dankzij Trendy speelgoed mocht ik deze set testen.

Wat zit er in de Newméro verpakking?

IMG_0565 3

  • 18 gele blokken met de cijfers van 1 t/m 9
  • 18 groene blokken met de tientallen erop
  • 18 blauwe blokken met de honderdtallen erop
  • 3 oranje blokken met 1000, 2000 en 3000 erop
  • Opbergzak
  • Handleiding

Newméro in de kleuterklas

Het materiaal is op veel verschillende manieren te gebruiken. Je kunt eenvoudig leren tellen. Het cijfer correspondeert met het aantal nopjes bovenop de steen. Zo leren kinderen snel welk aantal er bij het symbool hoort. Hieronder staat ook een video van de makers met daarin een complete uitleg inclusief spel voorbeelden. IMG_0714IMG_0719

Alle stenen zijn zo gemaakt dat ze een duo vormen. De kinderen leren hiermee de sommen die als uitkomst 10 hebben te herkennen. Op scholen worden vaak de verliefde harten gebruikt, maar deze manier is ook erg aansprekend.

IMG_0707

Oefenen met tellen tot 20: Kinderen kunnen vaak goed tellen tot 20, maar hebben nog geen besef van ons tientallige stelsel. Met deze stenen kun je dat eenvoudig uitleggen. Je pakt de groene steen met 10 en daarop plaats je steeds een ander cijfer. Zo leren kinderen op een simpele manier ons getallensysteem kennen.

Bekijk hier de uitleg om de stenen in de kleuterklas te gebruiken:

Newméro in de middenbouw/bovenbouw

Natuurlijk kun je nog veel meer met deze stenen. Ook in de midden/bovenbouw kan het helpen om begrip te krijgen van ons getalsysteem. Je kunt met de tientallen samen 100 maken:

IMG_0716.JPG

Of sommen maken:

Sommen maken met Newméro

Maar ook sprongen op de getallenlijn kun je prima uitbeelden:

Newmero in combinatie met muiswerk

Hier is een uitleg voor groep 3 t/m 8 te vinden:

Mijn mening over Newméro:

Ik ben positief verrast door deze set. Je kunt er op veel verschillende manieren mee rekenen. Simpele en leuke effectieve rekenspelletjes. Het is stevig plastic en kan in de handige zak zo mee naar buiten worden genomen. Een aanrader voor thuis of in de klas.

Bestel Newméro via de website van Trendy Speelgoed:

Schermafbeelding 2018-03-14 om 09.53.58.png

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.