Blokken bouwen voor de iPad - Magik Play starter kit
|

Blokken bouwen voor de iPad – Magik Play starter kit

Wat gaaf! Dat is de eerste reactie na het spelen met de Magik Play Starter Kit. Op Instagram kwam ik een toffe video tegen waarin kinderen met blokken tegen de iPad aan speelden. Natuurlijk heb ik deze set gelijk besteld en heb hem voor jullie getest. In deze blog lees en zie je mijn eerste bevindingen met de Magik Play Starter kit.

Bekijk hier mijn videoreview:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

De set lijkt op Osmo waarbij je op de tafel voor de iPad speelt, maar het werkt toch net even anders. In de doos zit een houder waar je zowel je oudere iPad 2,3 of 4 in kunt plaatsen, als de nieuwere iPads uit de air serie en de pro. Daarnaast zitten er mooie gekleurde houten blokken bij. Iedere vorm komt twee keer voor zoals je kunt zien op de foto hieronder.

Blokken bouwen voor de iPad - Magik Play starter kit

In de doos zit ook een papiertje met uitleg over de blokken. Hierop staat uitgelegd dat je de blokken niet te dichtbij de iPad moet plaatsen als je er niet meespeelt.

Apps bij de Magik Bee

Bij de set worden vier gratis apps geleverd die je kunt downloaden via www.magikbee.com/apps
De taal in de apps is Engels of Portugees.

Hidden Shape

Schermafbeelding 2018-11-21 om 09.40.43

Zoek de juiste vorm. In deze app zoek je de vorm die je verstopt zit in de afbeelding en die leg je tegen het scherm aan. Een leuke app voor peuters en kinderen uit groep 1.

Schermafbeelding 2018-11-21 om 18.33.04

https://itunes.apple.com/ua/app/hiddenshape-magik-play-stem/id1163065369?mt=8

Dino Blocks

Schermafbeelding 2018-11-21 om 09.40.30

Help de dino’s. In elk level moet je een dinosaurus helpen om een probleem op te lossen. Eenvoudige puzzeltjes die prima te maken zijn door kleuters.

Blokken bouwen voor de iPad - Magik Play starter kit

https://itunes.apple.com/nl/app/dino-blocks-stem-magik-play/id1139264565

Runaway

Schermafbeelding 2018-11-21 om 09.40.36

Dit is mijn persoonlijke favoriet. Help de vogel te ontsnappen door torens en andere dingen te bouwen. Maar haal ze ook snel genoeg weer weg, zodat hij niet gepakt wordt. Elk level wordt uitdagender. Ook prima samen te spelen.

Schermafbeelding 2018-11-21 om 18.41.59

https://itunes.apple.com/nl/app/runaway-stem-magik-play/id1146165880

Matt Quest

Schermafbeelding 2018-11-21 om 09.40.24

Dit spel is het minst geschikt voor Nederlandse scholen. Je moet sommen maken, maar ook antwoord geven op vragen die in het Engels of Portugees gesteld worden. Helaas dus voor mij niet bruikbaar.

https://itunes.apple.com/pt/app/matt-quest-math-magik-play/id1320003206?l=en&mt=8

Wat kan ik met Magik Bee in de klas?

Ik ga de apps Dino Blocks en Runaway zeker in de klas inzetten. De app helpen kinderen om ruimtelijk inzicht te verbeteren, het herkennen van figuren en als kinderen dit samen spelen leren ze ook samenwerken en overleggen.

Met de app Hidden Shape kunnen de kinderen de namen van de vormen in het Engels leren. Dit is zeker bij ons op school een hele goede oefeningen, want wij bieden Engels aan vanaf groep 1.

Voor en nadelen van de Magik Bee set

Het grote voordeel is dat kinderen met fysieke blokken de figuren tegen het scherm aan na leggen. De Kinderen hebben echt iets in handen. De interactie met het scherm is leuk en het zijn uitdagende opdrachten.

Het nadeel is dat de blokken steeds weer weggehaald moeten worden en niet te dichtbij de iPad mogen liggen. De apps geven dit wel goed aan. Ook moet je op een houten tafel spelen waar zo min mogelijk metaal in zit. De taal in de app is Engels, maar dat is zeker bij de eerste drie apps geen probleem voor kinderen.

Waar kan ik de Magik Bee Starter kit kopen?

De set is naar mijn weten niet in Nederland te koop. Gelukkig levert Amazon via de Duitse website sinds kort ook in Nederland. De set heb ik op maandag besteld en had hem op dinsdag in huis. Gewoon via PostNL. Klik hieronder om naar de website van Amazon te gaan.

Klik hier om de set te bestellen.

Schermafbeelding 2018-11-21 om 09.42.55.png

 

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.