Laat je kunstwerk tot leven komen met je eigen augmented reality effect
|

Laat je kunstwerk tot leven komen met je eigen Augmented Reality effect – HP Reveal

Er zijn een heleboel gave apps die gebruik maken van augmented reality. In deze apps kijk je door je camera en verschijnt er een object in de ruimte waar je bent. Maar wist je dat je ook je eigen effect kunt maken? In deze blog laat ik je de app Hp Reveal zien en leer jij je eigen effect maken op bijvoorbeeld een kunstwerk.

In deze video leg ik uit hoe jij je eigen Augmented Reality Effect maakt met HP Reveal:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Wat is Augmented Reality?

Met augmented Reality voeg je een laag toe aan de werkelijkheid. Zo kan je museumstukken in je klas projecteren, rupsje Nooitgenoeg door de klas laten lopen en het zonnestelsel op je hand laten ronddraaien. Een geweldige techniek om te gebruiken in het onderwijs, want het komt echt tot leven voor de kinderen.

Je leest er meer over in deze blog:

Wat kan ik met de app HP Reveal?

Met de app HP Reveal voeg jezelf een effect toe aan een tekening, kunstwerk of bestaand object. Je kunt dit effect met de rest van de wereld delen en als zij hetzelfde object scannen met de app zien ze wat jij eraan hebt toegevoegd. Heel leuk dus om te gebruiken bij het thema kunst. Kinderen maken een kunstwerk en voegen daar zelf een foto of video aan toe.

Hoe werkt de app Hp reveal?

In de app van HP reveal maak je eenvoudig een foto van het voorwerp waar jij een effect aan wilt toevoegen. Daarna heb je de keus om een bestaand effect te kiezen of een eigen foto of video te uploaden. Bepaal waar de foto of video precies te zien is en hoe groot deze wordt weergegeven. Je kiest een naam en beslist of je dit met de rest van de wereld wilt delen of dat het alleen op jouw apparaat werkt.

Na een minuut kun je je object scannen en verschijnt de foto of video op het object. Ik kan niet wachten om dit echt te gaan uitvoeren in de klas.

HP Reveal Downloaden

De app HP reveal is beschikbaar voor iOS en Android en kun je hieronder downloaden:

Meer tips over het thema kunst vind je op mijn themapagina met kunst apps:

App thema kunst kleuters

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.