Review Kiene Cijfers
| | |

Review Kiene Cijfers

In deze blog review ik Kiene Cijfers. De nieuwe interactieve stempelset van Educo. Met deze set leren kinderen de cijfers van 1 t/m 20 en kunnen zij leren splitsen en sommen maken. Deze set is een opvolger van de populaire Kiene Klanken die Educo heeft ontwikkeld samen met Marbotic.

Bekijk hier alle spellen in mijn review:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Wat zit er in de doos van Kiene Cijfers?

De doos bevat 24 houten stempels en een briefje waarop staat dat je de app gratis kunt downloaden in de Play Store en App Store. De houten set bestaat uit 20 cijfer stempels en de plus, min, is en groter/kleiner dan symbolen. Aan de binnenkant van de doos zie je staan waar je welke kleur moet plaatsen.

Download de gratis app

Om de stempels te gebruiken heb je de app van Kiene cijfers nodig. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android. Let wel op dat de stempels niet op elke Android of Chromebook tablet werken

Kiene Cijfers testen

De app van Kiene cijfers lijkt erg op die van Kiene Klanken. Er zijn verschillende spellen met verschillende uitdagende opdrachten. Ik zie gelijk heel veel mogelijkheden voor jong tot oud. De cijferstempels werken prima op de iPad en de uitleg is duidelijk. Hieronder bespreek ik eerst alle spellen.

De spellen

Je kunt kiezen uit spellen met de cijfers van 1 t/m 5, 1 t/m 10 en 10 t/m 20. De spellen zijn hetzelfde alleen de getallen zijn anders.

Tellen

Bij tellen gaat het erom dat kinderen het juiste getal in de telrij kunnen plaatsen. Dit kan je op drie verschillende niveaus spelen.

Maak de telrij af.
Wat mist er in de telrij?
Met welke sprong tel je door?

Vergelijken

Bij vergelijken gaat het erom dat kinderen kijken of het aantal of cijfers gelijk, groter of kleiner is. Dit kan een pittige opgave zijn voor kinderen en heeft wel van te voren uitleg nodig. Ook deze opdrachten zijn er op drie verschillende niveaus.

Vergelijk de hoeveelheden. Is het eerste getal gelijk, groter of kleiner?
Vergelijk de getallen. Is het eerste getal gelijk, groter of kleiner?
Stempel eerst de getallen. Vergelijk ze. Is het eerste getal gelijk, groter of kleiner?

Splitsen

De kinderen gaan op verschillende manieren splitsingen maken. Bij dit spel mis ik wel het cijfer 0. Dit vind ik erg jammer.

Maak de splitsing af.
Maak een goede splitsing.
Kan je meer splitsingen bedenken?

Groeperen

Dit is een leuk spel voor kleuters. Tel het aantal figuren en stempel het juiste aantal.

Welke aantallen zijn hetzelfde?

Optellen

Optelsommen maken en als hulp mag je de som maken met de kralen.

Wat is de som?
Welk getal ontbreekt er?

Aftrekken

Wat is de som?
Welk getal ontbreekt er?

Missende teken

Welk teken ontbreekt er?

Kiene cijfers instellen voor gebruik

In de instellingen kan je spellen aan en uitzetten en onderaan bepaal je welke cijfers je wilt gebruiken voor de blauwe spellen. Een handige manier om de opdrachten aan te laten sluiten bij je klas.

Kiene Cijfers instellingen

Kiene cijfers is ook te gebruiken in het Engels

Het leuke is dat Kiene cijfers niet alleen in het Nederlands of Vlaams werkt, maar ook in andere talen te spelen is. Zo zou je na een aantal weken de app op Engels kunnen instellen om kinderen in het Engels te leren tellen. Maar zoals je hieronder ziet zitten er nog veel meer talen in.

Kiene Cijfers taal

Mijn mening over Kiene Cijfers

Kiene cijfers is prachtig materiaal om te gebruiken in groep 1 t/m 3. Beslis van te voren wel als leerkracht welke spelletjes je open zet. Zo krijgen kinderen spellen aangeboden op hun niveau. De stempels werken goed op mijn iPad en reageren altijd snel op de aanraking. De spellen zijn gevarieerd. Wel mis ik zelf het cijfers 0, vooral bij het maken van splitsingen.

Dit spel moet zeker weten in iedere kleuterklas en groep 3 aanwezig zijn. Bestel het via Heutink door op onderstaande afbeelding te klikken.

https://www.heutink.nl/artikel/100_523431

Bekijk ook mijn review over Samen Vormen en Kiene Klanken

Wil je meer leren over de digitale kleuterklas? 

Volg dan de gratis cursus op MeesterSander.academy

kennismakingscursus De digitale onderbouw

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.