Meester Sander pakt uit groow
| |

Leren en doen als een ontwerper met de Groow Toolkit van Studio tast – Meester Sander pakt uit

Onderzoekend en ontwerpend leren is in opkomst in het hele onderwijs. Maar hoe pas je dit toe in de praktijk? Het antwoord is Groow Toolkit van Studio tast. Met deze toolkit heb je alles bij de hand om een proces inzichtelijk te maken en echt te leren denken als een ontwerper. In de nieuwste aflevering van meester Sander pakt uit heb ik samen met Cilla de Groow Toolkit bekeken en uitgeprobeerd. Check dus zeker de video hieronder en lees de blog met daarin onze ervaringen.

In deze video laten Cilla en ik zien wat je kunt met Groow:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Artikel in juf & Meester Malmberg

Bovenstaande video hoort bij mijn rubriek meester Sander pakt uit in de Juf & meester. Klik hieronder op de afbeelding om de bladzijde te lezen.

juf en meester Malmberg Groow meester Sander pakt uit

Studio tast geeft de volgende omschrijving over Groow:

Een ontwerper leert door in een open proces gestructureerd van een vraag naar een oplossing te werken. ‘Design Thinking’ is een methode die je leert denken in mogelijkheden en op verschillende manieren houvast biedt gedurende dit proces. Groow geeft jou de bouwstenen om deze reis visueel te ontwerpen en te doorlopen. Bouw een ontwerpproces voor al jouw projecten op basis van processtappen, activiteiten en beleving.

Wat krijg je als je de Groow Toolkit aanschaft?

De Groow toolkit is een grote houten kist met daarin allemaal houten blokjes met daarop symbolen en woorden. Met deze blokjes kun je een proces inzichtelijk maken. Daarnaast ontvang je toegang tot het platform Learn to groow. Een complete set om mee te leren denken als een ontwerper.

Wat zit er in de doos?

Groow Toolkit

Maak een proces zichtbaar

Samen met Cilla heb ik de set bekeken en wij waren blij verrast. Het is erg eenvoudig om met de set te starten en door de groowtorials krijg je duidelijk uitleg over de te nemen stappen. Eerst leg je de procesblokken neer en daarna ga je de activiteiten tussen de grote stenen inleggen. Wat vooral goed is aan deze set is dat je wordt uitgedaagd om eerst het proces wat je denkt te gaan doorlopen neer te leggen. Zo kan je bewust kiezen voor een ander pad dan je de vorige keer hebt doorlopen. Ook is het mooi om te zien dat kinderen veel activiteiten nog niet kennen. Ze zoeken de activiteit dan op en komen erachter of deze in het proces past.

Platform: Learntogroow.com

Je kunt niet met de set werken zonder op het platform te hebben gekeken. Dit platform is super strak gemaakt en past helemaal bij het denken als ontwerper. Op het platform vind je de volgende onderdelen:

Groowtorials

In de groowtorials wordt uitgelegd hoe jij aan de slag kunt gaan met deze set. Essentieel om dus vooraf te bekijken.

Bouwstenen

Bij bouwstenen wordt uitgelegd wat de betekenis is van de activiteiten en processtappen. Dit wordt zowel in een video als in tekst gedaan. Deze video’s en teksten ga je in het begin veel gebruiken.

Projecten

Bij het tabblad projecten vind je voorbeelden van processen die jij gelijk kunt toepassen. Handig om kinderen kennis te laten maken met een proces. Zo hoeven ze nog niet zelf een proces te bedenken, maar leggen ze deze na en voeren het proces uit.

Tokens scannen met je tablet

Sinds kort is ook de AR scanner toegevoegd. Je kunt dan met een tablet de tokens scannen en hierna krijg je direct in beeld te zien wat je moet doen bij deze activiteit.

Aanrader voor iedereen die bezig is met onderzoekend en ontwerpend leren

Bekijk zeker de video bovenaan deze blog, want het omschrijven van de meerwaarde van Groow vind ik best lastig. Maar in het kort kan ik zeggen dat dit echt een aanrader is voor mensen die bezig zijn met onderzoekend en ontwerpend leren in de klas. Je maakt tastbaar wat vaak onzichtbaar blijft. Het helpt mensen om de activiteiten en stappen te ordenen. Hierdoor krijg je overzicht over het proces, zowel als leerling als ook de leerkracht. Een echte aanrader dus!

Bestel Groow op:https://www.studiotast.com/groow

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.