Review coding express
|

Review Coding express van Lego Education

Duplo is fantastisch, sinds ik de STEAM Park set van Lego Education heb mogen ontvangen spelen de kinderen in de klas hier uren mee. Als het van het kiesbord is vragen ze gelijk wanneer het weer terug komt. Afgelopen maand ontving ik de nieuwste set van Lego Education: Coding Express. In deze blog laat ik je zien wat jij met deze set kan doen.

Bekijk de video over Coding Express:

Klik hier om je te abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer.

Wat is Coding Express?

Coding express lego education

Coding express is een trein waar je kinderen de beginselen van het programmeren mee kunt leren. In de doos zitten 234 stuks Duplo waar je een compleet landschap mee kunt maken. Door middel van de bijgeleverde bouwkaarten maken de kinderen in een handomdraai een trein, vliegtuig of boot. Natuurlijk hoort er ook een vliegveld en station bij. Een complete set waar kinderen uren mee kunnen spelen zonder verdere instructie. Maar het mooie van Lego Education is dat er echt een idee achter deze set zit. De basis is spelen en van daaruit worden nieuwe vaardigheden aangeleerd.

Voor welke leeftijd is Coding Express geschikt?

De coding express is te geschikt voor peuters en kleuters. Mijn ervaring is dat de kleuters alle bouwkaarten prima kunnen bouwen en ook snel zelf iets kunnen creëren. Dit maakt mijn enthousiasme voor deze set nog groter.

Hoe werkt Coding express?

De trein is op verschillende manieren te bedienen. Je kunt de trein met de hand duwen of stoppen, of leg de programmeerblokken op de rails en kijk wat de trein dan doet. Ook kan je de trein eenvoudig koppelen aan een app. Met de app kun je de trein voor of achteruit laten rijden, maar krijgen de programmeerblokken ook een andere functie. Deze worden onderdeel van een verhaal over emoties of seizoenen.

Wat kan ik kinderen leren met Coding Express?

Kinderen kunnen enorm veel leren met deze set. Laat ze oplossingen bedenken voor problemen die ze tegenkomen op het spoor. Speel complete scenes uit of laat de trein programmeren, zodat deze oprijd stop of omdraait. De set nodigt uit om mee te spelen en het is dus ook een andere manier van programmeren. Bij een robot moet je vaak bepalen hoe de route gaat lopen. Bij coding express is het doel om kinderen na te laten denken over een probleem en creatieve oplossingen te bedenken, bouwen of programmeren.

Het is erg fijn dat er complete Nederlandse documentatie bij deze set zit. Hierdoor kun je je als leerkracht goed voorbereiden en wanneer je de lessen volgt krijg je een goed zicht op de mogelijkheden van de set. Zo kun je programmeren combineren met een gesprek over emoties en moeten de kinderen bij de lessen de trein ook echt ombouwen tot bijvoorbeeld een rups. Hierdoor is de set telkens op een andere manier te gebruiken.

Handleiding voor de leerkracht

Handleiding Coding express lego education

Wanneer je als leerkracht met de set aan de slag gaat is het goed om eerst de handleiding door te lezen en de lessen te bekijken. Deze kun je online vinden en de links ernaar toe staan onderaan deze blog.

Waar kan ik Coding Express aanschaffen?

Je kunt Coding Express aanschaffen bij Heutink of Heutink voor thuis.

https://www.heutink.nl/artikel/100_090305

https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/coding-express-45025-lego-education/product/16027/

Downloads:

Handleiding: https://education.lego.com/en-us/support/preschool/coding%20express

Alle losse lessen:

Eerste reis: https://education.lego.com/nl-nl/lessons/preschool-coding-express/first-trip
Treingeluid: https://education.lego.com/nl-nl/lessons/preschool-coding-express/train-sound
O-vormige spoorbaan: https://education.lego.com/nl-nl/lessons/preschool-coding-express/o-shaped-track-looping
Y-vormige spoorbaan: https://education.lego.com/nl-nl/lessons/preschool-coding-express/y-shaped-track
Reis problemen op de weg: https://education.lego.com/nl-nl/lessons/preschool-coding-express/journey-troubles-on-the-road
Muziek-Dierenconcert(app): https://education.lego.com/nl-nl/lessons/preschool-coding-express/music-animal-concert
Rekenen-Afstand: https://education.lego.com/nl-nl/lessons/preschool-coding-express/math-distance
Karakter-Rups: https://education.lego.com/nl-nl/lessons/preschool-coding-express/character-caterpillar

Coding Express apps:

Bekijk ook STEAM Park van Lego Education: https://meestersander.nl/2017/12/05/leren-creeren-verkennen-en-ontdekken-met-steam-park-set-van-lego-education/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.