|

Hoe kan je de iPad effectief inzetten in de onderbouw? – Meestersander.academy

De iPad is een prachtig apparaat en er zijn ondertussen ook veel apps beschikbaar die je goed kunt gebruiken in de kleuterklas. Maar veel leerkrachten worstelen toch met de vraag: Hoe kan ik de iPad zo effectief mogelijk inzetten in de klas? Om leerkrachten daar verder mee te helpen heb ik een online cursus gemaakt op meesterSander.academy met als titel: De iPad effectief inzetten in de onderbouw!

In deze video leg ik uit wat jij kunt verwachten van deze cursus:

Klik hier om je te abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer.

Wat ga je leren in deze online cursus?

Ik ga je in deze online cursus praktische voorbeelden geven waar jij direct mee aan de slag kunt in de klas. Uniek aan deze cursus is dat jij alles in je eigen tempo kunt volgen, je kunt de video’s zo vaak terugkijken als je wilt en onder elk hoofdstuk kun je vragen stellen aan mij of aan de andere cursisten. Zo helpen wij elkaar verder en weet je zeker dat jij straks met genoeg kennis voor de klas staat.

E-learning meestersander.academy

Hoe werkt een online cursus?

Je volgt de cursus via mijn platform MeesterSander.Academy. Als je internet hebt kun je de cursus overal ter wereld volgen. De cursus bestaat uit 10 modules die jij in je eigen tempo kunt volgen.

Module 1 – Wat ga je leren in deze cursus?
Module 2 – Mijn visie op het inzetten van ICT in de onderbouw
Module 3 – Waar moet je op letten bij het kiezen van apps?
Module 4 – Apps per thema
Module 5 – Top 100 leerzame apps voor in de kleuterklas
Module 6 – Apps voor groep 3
Module 7 – Instructievideo’s inzetten in de onderbouw
Module 8 – Materialen bij de iPad
Module 9 – Effectieve werkvormen voor het inzetten van apps in de onderbouw
Module 10 – Afsluiting
Extra Module – Lesideeën met de iPad

Elke module bestaat uit verschillende hoofdstukken. Elk hoofdstuk bestaat uit een video en tekst. Iedere module sluit je af met een opdracht.

Je ontvangt verschillende handige downloads zoals een persoonlijk ontwikkelplan, checklist apps kopen, Voorbereidingsformulier inclusief apps, Poster top 100 onderbouw apps, uitgewerkte lesideeën met instructievideo’s en een themaplanning voor in je groepsmap.

Gratis E-Book
Aan het begin van de cursus kun je het gratis E-Book downloaden met daarin alle teksten uit de cursus. Dit kun je op je gemak doorlezen en gebruiken als naslagwerk. De video’s bekijk je uiteraard wel in de online omgeving.

Leerdoelen – Effectief aan de slag met de iPad 

Visie op het inzetten van ICT

 • Ik kan mijn eigen visie op het inzetten van ICT formuleren in heldere en duidelijk taal
 • Ik weet voor welke doelen ik ICT wil inzetten in mijn eigen klas

Kopen van apps:

 • Ik weet waaraan een goede leerzame app moet voldoen om te kunnen gebruiken in mijn onderwijs
 • Ik kan zelf beoordelen of een app een leerzame toevoeging is voor mijn onderwijs

Werkvormen

 • Ik kan verschillende werkvormen toepassen met de iPad
 • Ik weet hoe ik mijn iPad kan verbinden met het digitale schoolbord
 • Ik kan instructie geven over een app

Instructievideo’s

 • Ik kan de meerwaarde van instructievideo’s benoemen
 • Ik kan een instructievideo inzetten in mijn klas
 • Ik kan een eigen instructievideo maken van een taak of spel

Apps per thema

 • Ik kan een themavoorbereiding maken inclusief educatieve apps en werkvormen
 • Ik kan leerzame apps benoemen bij de meest voorkomende thema’s in de onderbouw

Apps per leerdoel

 • Ik kan leerzame apps benoemen bij de verschillende vakgebieden in de onderbouw

Materialen

 • Ik kan de materialen benoemen die beschikbaar zijn voor bij de iPad
 • Ik weet welke materialen een meerwaarde hebben voor het onderwijs in mijn klas

Groep 3

 • Ik kan leerzame apps voor groep 3 benoemen voor de vakgebieden: lezen, schrijven en rekenen. 

De cursus aanschaffen

Je kunt de cursus aanschaffen voor € 242,- inclusief BTW. Je ontvangt dan naast deze cursus ook de cursus ‘Voor het eerst aan de slag met de iPad’ ter waarde van €121,-. Natuurlijk kun je hiervoor gebruik maken van je scholingsbudget. Bestel de cursus eenvoudig door een mail te sturen naar Sander@meesterSander.nl of ga direct naar www.meestersander.academy

Speciale actie voor onderbouwteams!

Ontvang dit complete pakket voor € 1210,- inclusief BTW:

– Toegang tot de cursus ‘Effectief aan de slag met de iPad in de onderbouw’ voor iedere leerkracht/onderwijsassistent (tot een Max. van 20 personen)
– Toegang tot de cursus ‘Voor het eerst aan de slag met de iPad’ voor iedere leerkracht/onderwijsassistent. 
– Een verrassingspakket voor jullie onderbouwteam.

Mail naar Sander@meestersander.nl om van dit aanbod gebruik te maken.  

Bekijk ook mijn professionaliseringsaanbod 2019/2020

Professionaliseringsaanbod 2019/2020

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.