| | |

Nieuwe gereedschap voor Makedo – Maak prachtige bouwwerken van karton

Op de kindvak beurs kwam ik bij de stand van thuisrecycling.nl de nieuwe Makedo set tegen. Makedo zijn schroeven die je eenvoudig in karton kan schroeven en waarmee je hele toffe bouwwerken kunt maken in je klas.

In deze video krijg ik uitleg over het nieuwe gereedschap tijdens Kindvak 2020:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Wat is Makedo? 

Makedo is gereedschap om eenvoudig te bouwen met karton. Recycle afval karton tot prachtige bouwwerken in de klas om mee te spelen of laat kinderen een eigen ontwerp bouwen. Mijn ervaring is dat kinderen al vanaf de kleuterleeftijd met erg veel plezier met Makedo kunnen bouwen. Mijn ervaring met de Makedo educatieset is erg positief en geeft talloze mogelijkheden. Kinderen zagen het karton en schroeven het daarna aan elkaar.

Wist je dat je scharnieren kunt downloaden en daarna kunt printen met de 3D printer? Je gaat daarvoor naar de website Thingiverse en download het bestand voor de 3D printer helemaal gratis. Klik hier om naar de pagina van Makedo te gaan op Thingiverse.

In deze video test ik Make.do met Koen en Elsa: 

Voorbeelden uit mijn klas

Wat zit er in de nieuwe sets? 

Het nieuwe gereedschap is echt super en ik ben vooral zo blij dat de schroeven nog steeds hetzelfde zijn gebleven. Dus heb je al een Makedo set, dan kun je deze eenvoudig uitbreiden met het nieuwe gereedschap. 

Op de website van Makedo.shop staat het volgende over de nieuwe sets:

Het nieuwe ergonomische gereedschap ligt goed in de hand en is nog eenvoudig in gebruik. De schroevendraaier bevat tegenwoordig een priem, waardoor je met 1 tool een gat kunt prikken en er een schroef in kunt draaien. De veilige zaag is beschikbaar in 2 varianten;
een versie voor de leeftijd 4+ met een plastic zaagblad en een versie voor de leeftijd 7+ met een metalen zaagblad wat sneller en scherper door het karton snijdt. Nieuwe aanvulling op de tools, is de Fold-roller. Een kartel-wiel waarmee je het karton kunt ‘rullen’ om eenvoudig een vouw in je bouwwerk te maken.

Bekijk hier het overzicht van alle nieuwe sets.

Klik hier om direct de nieuwe sets te bestellen.

De nieuwe sets kwam ik tegen op Kindvak. Bekijk in deze blog welke toffe materialen ik nog meer tegen ben gekomen:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.