Iedereen kent de houten speelgoed trein en die mag natuurlijk ook niet ontbreken in je klas. De Intelino smart train maakt het spelen met treinen nog leuker. Jonge kinderen maken niet alleen een eigen treinrails, maar programmeren de trein ook nog. Leuk en leerzaam speelgoed voor in de klas en thuis. In deze blog en video’s laat ik je zien hoe de trein werkt en hoe je deze kunt inzetten in de klas.

Koppel de rails van Intelino aan de houten rails

In mijn nieuwste video laat ik je zien dat ik nu ook de koppelstukken heb om de Intelino trein over de houten rails te laten rijden. Dit is echt een gave toevoeging. Wil je weten hoe de trein werkt? Kijk dan de tweede video.

Bekijk hier mijn uitleg over de Intelino Smart Train

Programmeren met gekleurde blokken

Klik de programmeerblokjes vast op de rails, om de trein te programmeren. Aan de onderkant van de trein zitten sensoren die de kleuren herkennen en omzetten in acties. Met de bijgeleverde programmeer kaart kun je via 17 codes bepalen wat de trein moet doen. Zo kan hij sneller gaan rijden, achteruit, linksaf, 10 seconden stil staan en de wagon loskoppelen. Hierdoor kunnen zelfs de jongste kinderen al de begin stapjes van het programmeren leren.

Download hier de handleiding van intelino met de kleurcodes voor de blokken: Klik hier voor de handleiding

Intelino lessen

Om te starten met Intelino zijn er korte lessen ontworpen die je kunt gebruiken om de trein te introduceren in de klas. Zo leren de kinderen stap voor stap hoe ze moeten werken met de trein.

Klik hier om de Nederlandstalige Intelino lessen gratis te downloaden.

Intelino app

De Intelino treinset is ook te programmeren via de app. In de app vind je extra uitdagingen. De app is het dashboard van de trein. De kinderen voelen zich echt de machinist. Daarnaast ontvang je realtime feedback vanaf de trein en kun je zelf ook codes maken via de apps Snap Editor.

Programmeren met scratch voor de bovenbouw

Voor oudere kinderen is de trein ook zeker uitdagend te noemen. Met een speciale extensie kunnen zij de trein programmeren vanaf een computer. Dit doen de kinderen met scratch, dit is de meest gebruikte programmeertaal voor kinderen. Wil je meer weten over het programmeren met scratch, klik dan op de link hieronder:

https://support.intelino.com/category/32-programming-with-scratch

Bestel Intelino: https://www.derekenwinkel.nl/intelino-j-1-trein-starter-pack.html

Koppelstukken met houtenrails

Uitbreidingsset Intelino

https://www.derekenwinkel.nl/intelino-uitbreidingset.html

%d bloggers liken dit: