Het is prachtig weer en dus tijd om naar buiten te gaan. Zoek je inspiratie voor een toffe buitenles, dan ben je op mijn website op het juiste adres. Ik heb tientallen ideeën voor bewegend leren en alle activiteiten zijn ook heel goed buiten uit te voeren. Mijn nieuwste les is: Een vaas vol bloemen. Een vrolijke les voor de onderbouw.

Vertel de kinderen dat ze vandaag bloemen gaan plukken. De bloemen staan in de zandbak. Ieder kind plukt een bloem en brengt de bloem naar de juiste vaas. Zo maken de kinderen samen een prachtig boeket. Je kunt het spel met twee verschillende leerdoelen spelen. Bekijk in de video hierboven een uitleg van de les.

LET OP! Er zijn twee verschillende versies. In de video zie je de normale versie. Deze bevat de kaarten voor de cijfers tot 20 en het sorteren op cijfers, letters en vormen. De eenvoudige versie bevat de vormen en cijfers tot 12.

Dit spel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Bewegend leren bundel

Wil je nog meer lessen in het thema lente en boerderij? Samen met mijn vrouw Merel heb ik een bundel van 8 lessen gemaakt. In deze bundel vind je de tofste ideeën rond het thema Lente en boerderij. Het is een digitale download met daarin 8 educatieve spelmomenten uitgewerkt.

De activiteiten in dit pakket zijn:
#1 Wandelen op de Boerderij
#2 Dieren maken
#3 Boerde – rijen
#4 Bloemen meten
#5 Dominospel dieren
#6 Wie zit er in de strobaal?
#7 Een vaas vol bloemen
#8 Spiegelen

Je ontvangt een download van 73 pagina’s met daarin de uitwerking van de activiteiten en bijlagen. Je dient het pakket zelf te printen. Soms heb je nog andere materialen nodig, dit staat bij de beschrijving van de les.

Deze bundel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Binnen bewegend leren in de beweeghoek!

Klaar? Actie! De kinderen kunnen nu aan de slag in de beweeghoek. Ze scannen de QR code en drukken op play. Via audio geef ik opdrachten aan de kinderen. Er zijn vier verschillende opdrachten:

Cijfers tot 12 snel en langzaam: De Kinderen horen de cijfers van 0 tot 12 en moeten deze zo snel mogelijk aantikken op de muur. Tussendoor moeten ze bewegingen maken

Woordenschat Lente: De kinderen horen een woord en moeten deze zo snel mogelijk aantikken. Alle woorden hebben iets te maken met de Lente.

Raadsels: De kinderen krijgen eenvoudige raadsels over de woorden rondom het thema Lente en maken tussendoor allemaal bewegingen. 

Dit spel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Webinar Bewegend leren en de motorische ontwikkeling

Dit webinar is een must voor elke onderbouwleerkracht. Samen met Sanne Kuijper-Spraakman, Psychomotorisch kindercoach, verzorg ik een webinar over bewegend leren en de motorische ontwikkeling van kinderen.

Wanneer? Dit webinar is te volgen op woensdag 22 juni 2022 om 15:00 uur.

Wil je meer en voor een lagere prijs? Sluit dan het Meester Sander abonnement af.
In het meester Sander abonnement vind je verschillende inspirerende webinars en heel veel toffe materialen voor in de klas.
Ook dit webinar kun je kijken in het Meester Sander abonnement.
Alles over het abonnement vind je op www.meestersander.nl/abonnement

Wat kun je verwachten van dit webinar?
Wij duiken samen in de wereld van de bewegingsontwikkeling. Welke invloed heeft deze ontwikkeling op het gedrag van kinderen en het leerproces? Sanne helpt kinderen met faalangst, problemen in het gedrag, leerproblemen en moeite met concentreren. Door beweging en spel brengt zij verandering in het denken, doen, voelen en durven van het kind. Sanne laat ons in dit webinar zien op welke manier bewegend leren kan helpen om kinderen een stap verder te helpen.

Uiteraard deel ikzelf ook weer een heleboel praktische tips waar je direct de volgende dag mee aan de slag kunt in de klas.

Wil je meer en voor een lagere prijs? Sluit dan het Meester Sander abonnement af.
In het meester Sander abonnement vind je verschillende inspirerende webinars en heel veel toffe materialen voor in de klas. Ook dit webinar kun je kijken in het Meester Sander abonnement.
Alles over het abonnement vind je op www.meestersander.nl/abonnement

Workshop Bewegend leren is een feestje

%d bloggers liken dit: