Digitale tips voor het thema Lente en de boerderij – Luisterspel, apps en meer

Op deze pagina vind je digitale tips voor in de onderbouw voor het thema lente en de boerderij. Ik geef tips over apps, downloads en handige instructievideo’s.

Luisterspel – De kip en het ei

Dit luisterspel sluit helemaal aan bij het thema boerderij! Voor dit spel heb je twee eierdozen nodig. De kinderen plaatsen de eieren in de eierdozen. Ze krijgen gesproken opdrachten te horen van Meester Sander. Met de antwoordkaarten kunnen de kinderen de opdrachten zelf nakijken. Er zijn vier verschillende luisteropdrachten. De kinderen kunnen oefenen met woordenschat, kleuren, raadsels en rijmen. In elke luisteropdracht oefenen de kinderen ook met de cijfers tot 6 of tot 10. 

Ook leuk: Praatplaat boerderij

Bee-bot mat Boerderij spel

Bee-bot mat Boerderij plattegrond

Deze Bee-bot gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement 

Instructiemuur Thema Lente

Voor het thema Lente heb ik een instructiemuur gemaakt met verschillende instructievideo’s. Klik op de afbeelding om naar deze instructiemuur te bekijken en te downloaden.

Beweeghoek Lente

De vier seizoenen – Interactieve schoolplaat Schooltv

https://www.ntr.nl/html/micrio/schooltv/devierseizoenen/

TinyTap spelletjes – Computer, Digibord en tablets

Tinytap app

Tinytap.it is de ideale app. Je kunt je eigen spellen maken en laten spelen door de kinderen in je klas. Voor het thema Lente heb ik dit al voor je gedaan! Klik hieronder op de afbeeldingen en je komt op de juiste website uit. De kinderen kunnen het spel gelijk spelen!

Op Tablets kun je de TinyTap app gratis installeren en op computer en digitaal schoolbord speel je het in de browser en hoef je niks te installeren. Wil je zelf ook een spel maken? Bekijk dan mijn instructiefilmpje!

Tellen tot 15 thema lente

Het spel is ook in het Engels te spelen!

Kahoot Quiz – Digibord en tablet

Speel samen met de kinderen een Kahoot Quiz. Zorg voor meerdere tablets en een digitaal schoolbord. De kinderen kunnen nu tegen elkaar spelen.
Start de quiz en voer de code in. Iedereen kan nu zijn naam invoeren en kan punten behalen door het juiste antwoord te geven. Klik hieronder op de link om bij het spel tellen tot 15 – thema lente te komen.

https://play.kahoot.it/#/k/0506228b-df49-42cb-9914-41bf3eb56a0d

Ben je nog niet bekend met Kahoot? Bekijk dan zeker eens deze uitleg van Juf Marita!

Quiver vision

Met de app Quiver vision voeg je een extra dimensie toe aan een kleurplaat. De kinderen kleuren de kleurplaat en scannen daarna de kleurplaat met de Quiver app.  Voor het thema Lente raad ik deze kleurplaat aan:

Schermafbeelding 2017-03-19 om 09.54.14.png

App: Farm Story Maker

Farm Story maker is een leuke en leerzame app over de boerderij. Kinderen kunnen hun eigen verhalen maken met de figuren en scenes in de app. Deze app is tijdelijk gratis voor de iPad.

Klik hier om de app gratis te downloaden. De app is op dit moment (16 maart 2021) gratis.

https://apps.apple.com/app/farm-story-maker-activity-game-for-kids-toddlers-premium/id1014867654?fbclid=

App thema Pasen kleuters
vlinders en rupsen in de klas
Top 10 materialen voor succesvolle buitenles

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.