| |

Bewegend leren in de lente voor de onderbouw

Zoek je inspiratie voor een toffe buitenles, dan ben je op mijn website op het juiste adres. Ik heb tientallen ideeën voor bewegend leren en alle activiteiten zijn ook heel goed buiten uit te voeren. Mijn nieuwste les is: Een vaas vol bloemen. Een vrolijke les voor de onderbouw.

Vertel de kinderen dat ze vandaag bloemen gaan plukken. De bloemen staan in de zandbak. Ieder kind plukt een bloem en brengt de bloem naar de juiste vaas. Zo maken de kinderen samen een prachtig boeket. Je kunt het spel met twee verschillende leerdoelen spelen. Bekijk in de video hierboven een uitleg van de les.

LET OP! Er zijn twee verschillende versies. In de video zie je de normale versie. Deze bevat de kaarten voor de cijfers tot 20 en het sorteren op cijfers, letters en vormen. De eenvoudige versie bevat de vormen en cijfers tot 12.

Dit spel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Bewegend leren bundel

Wil je nog meer lessen in het thema lente en boerderij? Samen met mijn vrouw Merel heb ik een bundel van 8 lessen gemaakt. In deze bundel vind je de tofste ideeën rond het thema Lente en boerderij. Het is een digitale download met daarin 8 educatieve spelmomenten uitgewerkt.

De activiteiten in dit pakket zijn:
#1 Wandelen op de Boerderij
#2 Dieren maken
#3 Boerde – rijen
#4 Bloemen meten
#5 Dominospel dieren
#6 Wie zit er in de strobaal?
#7 Een vaas vol bloemen
#8 Spiegelen

Je ontvangt een download van 73 pagina’s met daarin de uitwerking van de activiteiten en bijlagen. Je dient het pakket zelf te printen. Soms heb je nog andere materialen nodig, dit staat bij de beschrijving van de les.

Deze bundel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Bewegend leren met Dirk Scheele

Binnen bewegend leren in de beweeghoek!

Klaar? Actie! De kinderen kunnen nu aan de slag in de beweeghoek. Ze scannen de QR code en drukken op play. Via audio geef ik opdrachten aan de kinderen. Er zijn vier verschillende opdrachten:

Cijfers tot 12 snel en langzaam: De Kinderen horen de cijfers van 0 tot 12 en moeten deze zo snel mogelijk aantikken op de muur. Tussendoor moeten ze bewegingen maken

Woordenschat Lente: De kinderen horen een woord en moeten deze zo snel mogelijk aantikken. Alle woorden hebben iets te maken met de Lente.

Raadsels: De kinderen krijgen eenvoudige raadsels over de woorden rondom het thema Lente en maken tussendoor allemaal bewegingen. 

Dit spel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.