MUSTHAVE: De nieuwe Cijfer- en letterkaarten voor in de kleuterklas en groep 3

In de kleuterklas draait alles om spelenderwijs leren en ontdekken. Een van de meest effectieve manieren om dit te bereiken, is door gebruik te maken van visuele hulpmiddelen die de aandacht van de kinderen trekt en hun nieuwsgierigheid prikkelen. Om dit nog iets makkelijker voor je te maken heb ik nieuwe cijfer en letterkaarten gemaakt.

De Kracht van Visuele Hulpmiddelen

De Cijfer en letterkaarten zijn eenvoudig vormgegeven, maar hebben toch iets bijzonders. In elke getal en elke letter vind je de afbeeldingen die bij dat getal of letter horen. Zo vind je op de cijferkaarten verschillende weergave van het getal. Zo leren kinderen snel dat je een getal op verschillende manieren kunt weergeven. In de letters vind je afbeeldingen die de letter bevatten. De visuele ondersteuning helpt kinderen om letters en cijfers te herkennen en te onthouden.

Bewegend leren

De letter en cijferkaarten sluiten perfect aan bij de bewegend leren video’s. De afbeeldingen op de kaarten zien de kinderen ook in mijn video’s over de letter en het getal van de week. De video’s zijn te bekijken op mijn bewegend leren YouTube kanaal: www.youtube.com/@bewegendleren

De kaarten zijn te koop in mijn webshop. Daarnaast is het ook een onderdeel van het Meester Sander abonnement, waarmee je als leerkracht nog veel meer toegang krijgt tot educatieve materialen. Alle betaalde downloads uit mijn webshop kunnen abonnees onbeperkt downloaden. Ook kijk je als abonnee naar alle bewegend leren video’s zonder reclame en krijg je zelfs meer video’s!

Ga voor alle informatie over het abonnement naar: https://abonnement.meestersander.nl

Cijferkaarten:

Ga aan de slag met de getallen. Deze kaartjes zijn super goed te gebruiken bij het getal van de week of tijdens de start van groep 3. Er zijn kaarten van 0 t/m 20. De afbeeldingen in de getallen komen overeen met mijn bewegend leren video’s en de getal van de week poster.In de download vind je verschillende versies van de kaarten:

  • Gekleurde kaarten met afbeeldingen in de cijfers
  • Zwart witte kaarten met afbeeldingen in de cijfers
  • Gekleurde kaarten zonder afbeeldingen in de cijfers

Letterkaarten

Ga aan de slag met de letters. Deze kaartjes zijn super goed te gebruiken bij de letter van de week of het aanleren van letters in groep 3.

  • Medeklinkers
  • Klinkers
  • Tweetekenklanken

In de download vind je verschillende versies van de kaarten:

  • Gekleurde kaarten met afbeeldingen in de letters
  • Zwart witte kaarten met afbeeldingen in de letters
  • Gekleurde kaarten zonder afbeeldingen in de letters

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.