|

Speuren onderwater – Zoekkaarten

Op zoek naar een creatieve en boeiende manier om kinderen te vermaken en hun nieuwsgierigheid te prikkelen? Kinderen zijn van nature avontuurlijk en dol op speurtochten en zoekboeken. Maar wat als ik je vertel dat ik een magische twist aan deze activiteiten heb toegevoegd? Met een eenvoudig glas en een bak water wordt de zoekkaart een nog leukere en leerzamere ervaring. In deze blog ontdek je hoe je kinderen urenlang geconcentreerd en vol verwondering bezig kunt houden met behulp van zoekkaarten, water en een glas.

Speuren met een glas

Kinderen zijn gek op speurtochten en zoekboeken. Met de zoekkaarten kunnen ze al uren zoet zijn, maar nog leuker wordt het met een bak met water en een glas. Leg de zoekplaat onder de bak met water, geef het water een kleur en plaats een glas in het gekleurde water. Op de foto heb ik een ovenschaal en thee glas gebruikt.

Door het gebruik van het glas kunnen de kinderen gericht kijken naar de plaat. Ze zijn heel geconcentreerd bezig. Ik heb de kaarten gelamineerd, zodat ze langer meegaan. De antwoorden kunnen de kinderen opschrijven met een whiteboard stift en weer uitvegen met een wonderslonsje.

Geef het water een kleurtje

Om het water een kleurtje te geven kun je kleurstoffen of ecoline gebruiken, maar nog leuker is het magische badpoeder. Ik kwam dit badpoeder tegen op de website van Sensoryfun.nl.

Klik hier om het badpoeder te bestellen

Voeg een lepeltje toe aan je Playtray of andere speelbak gevuld met water en zie wat er gebeurd met je water. Je hebt maar een klein lepeltje nodig voor heel veel magisch speelplezier. je kan het zelfs bevriezen voor weer een heel ander magisch spel.

Maar het poeder is niet alleen geweldig voor een sensorische speelbak maar ook fantastisch voor in bad voor jong en oud. Het poeder is dus volledig veilig en zelfs goed voor de huid. Uiteraard niet voor consumptie, dus spelen altijd onder toezicht van een volwassene.

Een halve theelepel is genoeg om het effect te krijgen in een kleine bak. Met een zakje magisch badpoeder kun je in de klas maanden vooruit.

Verschillende thema’s

De kaarten zijn gratis te downloaden in verschillende thema’s. Zo kun je kiezen uit:

  • Thema Stad – Bij Mij Thuis
  • Thema Dieren in de Herfst
  • Thema Planeten in de Ruimte
  • Thema Vissen in de Zee

Je kunt dit natuurlijk ook met zoekboeken doen.

Download hier de gratis zoekkaarten:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.