|

Bewegend leren in de herfst

Maak je klaar voor een warme herfst! Jullie gaan binnen en buiten bewegend. Met de lessen, video’s en beweeghoek uit deze blog kun je heerlijk bewegen in de klas en oefenen met de leerdoelen voor de onderbouw en leren kinderen alles over de herfst.

Beweeghoek Herfst

Klaar? Actie! De kinderen kunnen nu aan de slag in de beweeghoek. Ze scannen de QR code en drukken op play. Via audio geef ik opdrachten aan de kinderen. In deze video laat ik zien hoe je aan de slag kunt gaan met de Beweeghoek herfst!

Er zijn vier verschillende opdrachten:
Cijfers tot 10 – langzaam: De Kinderen horen de cijfers van 1 tot 10 en moeten deze zo snel mogelijk aantikken op de muur.
Cijfer tot 10 – Snel: Hetzelfde als hierboven, maar dan sneller.
Woordenschat herfst: De kinderen horen een woord en moeten deze zo snel mogelijk aantikken.
Rijmen: De kinderen horen een rijmwoord en moeten het woord wat daarop rijmt zo snel mogelijk aantikken.

Ook Leuk: Beweeghoek Spinnen

Ieder kind krijgt twee vliegenmeppers. Tussen de twee kinderen in ligt de stapel met kaartjes. De kaartjes worden om de beurt omgedraaid. De kinderen proberen zo snel mogelijk met hun spinnen het juiste aantal vliegen te vangen. Dit doen ze door er op te slaan. Het kind dat als eerste op het cijfer heeft geslagen mag het kaartje hebben.

Buitenlesbundel Thema Herfst

In deze bundel vind je 8 buitenlessen voor de onderbouw in het thema herfst

De activiteiten in dit pakket zijn:
1. Herfstbladeren
2. Eikels
3. Zoek de herfst
4. Kabouters
5. Spinnen
6. Egels
7. Herfstparcours
8. Herfstspeurtocht

Je werkt aan doelen voor taal, rekenen en de motoriek.

Wil je alle materialen? Neem het Meester Sander Abonnement

Wil je alle bewegend leren lessen downloaden en nog veel meer? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Je krijgt dan toegang tot alle materialen , video’s zonder reclame en webinars. Je kunt daar direct mee aan de slag en zo vaak downloaden als je wilt. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Bewegend leren video

Hier vind je nog meer tips voor het thema herfst

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.