De oplossing: Een bee-bot mat van stof voor het thema Sinterklaas

Wie herkent het niet? Je hebt super leuke bee-bot matten, maar binnen de kortste keren zitten kreukels in. Door de oneffenheden rijdt de bee-bot er niet meer goed overheen. Daar is nu een oplossing voor: De bee-bot mat van stof. Mijn populairste bee-bot voor het thema Sinterklaas is vanaf nu verkrijgbaar in een versie van stof.

De voordelen van een Bee-bot mat van stof:

  • De bee-bot rijdt er net zo goed overheen als een andere mat
  • Je kunt de mat opvouwen en zo in de kast leggen
  • Geen kreukels of oneffenheden in de mat
  • De mat gaat meerdere jaren mee

Bee-bot mat Huis van Sinterklaas

In deze video leg ik je uit hoe jij de bee-bot mat Sinterklaas kunt gebruiken in de klas.

In deze video leg ik uit hoe jij de bee-bot mat sinterklaas kunt gebruiken. In de video zie je de downloadbare variant van de mat.

Verander de Bee-bots in een Sinterklaas en zijn pieten.

De kinderen vinden het fantastisch dat de Bee-bot is verandert in Sinterklaas of zijn pieten. Ze rijden door het huis van Sinterklaas en moeten de opdrachten voltooien.

In de bijlage zitten 24 opdrachtenkaarten en de antwoorden. Op de opdrachtkaart staat de plek waar de Bee-bot moet starten en waar de Bee-bot moet eindigen. De kinderen voeren de taak uit. Ze kunnen de opdracht zelf nakijken. Het is mogelijk dat de kinderen een andere route hebben gemaakt. Let wel op dat het doel is om zo snel mogelijk bij het doel te komen, met zo min mogelijk stappen.

Er zijn drie verschillende niveaus van opdrachten:

1 ster – niveau groep 1: De Bee-bot hoeft alleen maar rechtdoor.

2 sterren – niveau groep 2: De Bee-bot moet minimaal een bocht maken.

3 sterren – uitdagend: De Bee-bot moet langs drie punten via de kortste route. Kinderen geven de code aan met een cijfer en een pijl.

Print voor ieder kind een afvinklijstje op het eigen niveau, zodat je precies weet wie de opdrachten heeft voltooid. Er zijn drie afvinklijstjes.

Met de stoffenmat heb je dus geen last meer van kreukels. Echt ideaal. Je kunt er ook voor kiezen om de bee-bot mat als download te kopen. Dan kun je de kaarten op een groot vel papier plakken of achter een doorzichtige bee-bot mat.

Maak je keuze: Download of fysieke mat

De Bee-bot mat huis van Sinterklaas is er in 2 varianten: Let dus goed op welke je koopt! De verkoop van de stoffenmat loopt via De Rekenwinkel.

De downloadbare bee-bot mat is ook onderdeel van het Meester Sander abonnement. De meeste leerkrachten nemen via school een abonnement en kunnen dan alle materialen op mijn website gratis downloaden! Voor meer informatie over het abonnement ga je naar: www.meestersander.nl/abonnement

Nog veel meer matten van stof

Wist je dat ik nog veel meer bee-bot matten heb gemaakt? Klik hier om de matten allemaal te bekijken. Of bekijk de video met uitleg. Er is nu ook een mat die niet kreukt met vakjes.
Je kunt deze mat hier kopen bij de eduwinkel

Klik hier om de matten allemaal te bekijken.

Meer tips voor het thema Sinterklaas

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.