Sinds 2014 jaar gebruik ik instructiefilmpjes in mijn klas. Voor elk thema maak ik weer nieuwe video’s. Dit is veel werk, maar levert mij in de klas ook veel tijd op. Ook vinden kinderen het heerlijk om zelf creatief bezig te zijn. Ze vroegen vaak om een instructie voor een vliegtuig, een vlieger of een bootje. Dit ging ik dan voor doen of ik zocht een video op YouTube. Toen ontstond het idee voor een instructiemuur. Kinderen kunnen hier zelf met de tablet een instructie uitkiezen en aan de slag gaan. Natuurlijk hebben ze nog wel hulp nodig, maar de video’s geven ze al veel steun.

Instructiemuur inzetten in de kleuterklas

In deze video leg ik uit waarom ik de instructiemuur inzet in mijn klas en leg ik je uit hoe je een QR-code scant:

Klik hier om je te abonneren op mijn kanaal en mis geen video meer.

De QR-codes op deze instructiemuur sturen de kinderen naar video’s op mijn website. Deze heb ik bewust niet op YouTube gezet, omdat kinderen dan vaak verdwalen in de andere (leuke) filmpjes die erop staan. Ze komen op een eenvoudige pagina uit met een video zonder reclamevideo ervoor.

Instructiemuur Herfst

Download de instructiemuur herfst gratis via mijn webshop.

Hoe werkt een QR-code?

Een QR-code kun je scannen met de camera van je tablet. Er verschijnt dan een strook in beeld waar je op kunt klikken. Mocht dit bij jullie schooltablet niet werken, dan kun je eenvoudig een app downloaden om een QR-code te scannen:

I-Nigma app.png
available-in-app-store
D90D94331E54D2005CC8CEE352FF98ECF639
windows-store

Op een Chromebook kan je een extensie downloaden om een QR-code te downloaden!

embed-signage-chromeos-web-store-button

Hier staan alle video’s van de herfst instructiemuur: