“Dat moet van de inspectie!” Deze opmerking hoor je waarschijnlijk regelmatig op school voorbij komen, maar is dat ook echt zo? Wat moet er eigenlijk van de inspectie? ‘In gesprek met de Inspectie van het onderwijs’ is een vijfdelige serie podcasts en video’s die Juf Sanne en ik samen hebben gemaakt naar aanleiding van ons bezoek aan De Inspectie van het Onderwijs in Utrecht. Op uitnodiging van twee onderwijsinspecteurs hebben we ze allerlei brandende vragen gesteld waarvan jij het antwoord zeker wilt horen.

Scroll helemaal naar beneden om de Podcasts van deze serie te beluisteren.

Aflevering 1: Het nieuwe kader van de inspectie

In de eerste aflevering maken wij kennis met de inspecteurs en gaan wij in gesprek over het nieuwe kader. Alle bezochte scholen en besturen hebben vanaf 2018 te maken met het nieuwe kader. Wat houdt dat nieuwe kader precies in? Hoe kijkt de inspectie naar je school? En wat verwacht de inspectie van een bestuur? Deze antwoorden en meer kun je verwachten in de eerste aflevering van:  ‘In gesprek met de Inspectie van het onderwijs’.

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video.

Aflevering 2: Toetsen en observeren

In aflevering 2 gaan wij in op de toetscultuur en wat verwacht de inspectie in de onderbouw van observaties? Je hoor het allemaal in aflevering 2 van ‘In gesprek met de inspectie’.

Aflevering 3: Dit zegt de inspectie over werkdruk in het onderwijs

Aflevering 4: Mythes over de inspectie

In de vierde aflevering gaat het over mythes zoals: Wat moet er van de inspectie? Moet je kleuters letters aanleren? Moet je toetsen en is een groepsplan verplicht? Bekijk de aflevering op YouTube of luister naar de podcast.

Aflevering 5: De toekomst van het onderwijs

In de vijfde aflevering gaat het over de toekomst van het onderwijs. Hoe kijkt de inspectie tegen de opkomst van ICT middelen aan? Kijkt de inspectie specifiek naar 21st Century skills tijdens een bezoek en kan je zomaar je eigen nieuwe school oprichten? Bekijk de aflevering op YouTube of luister naar de podcast.

Download: Brochure ‘Ruimte in regels’ 

Schermafbeelding 2018-11-19 om 11.28.24.png

Luister naar de eerste aflevering als podcast op Soundcloud, Spotify of  via de podcast app van Apple. 


Luister de podcast op Spotify:

Schermafbeelding 2018-11-05 om 08.48.11.png

Luister de podcast via de Podcast app van Apple:

IMG_8454.jpg