Voor Kleuteruniversiteit maak ik projecten en digibordlessen voor in de kleuterklas.

Met deze projecten kun je helemaal in een thema duiken. Er zitten lesideeën en bijlages in voor taal, rekenen, motoriek, hoeken en app tips!

Bekijk de projecten op www.kleuteruniversiteit.nl.


Project: Rikki helpt Sinterklaas – Kleuteruniversiteit

Een compleet project voor de Sinterklaas periode aan de hand van het boek ‘Rikki helpt Sinterklaas‘ van Guido van Genechten. Tijdens de uitvoering van dit zeer complete project voor ongeveer 3 weken, werk je onder andere aan de 21st century skills. Inclusief videoberichten van Sinterklaas en diverse spellen.

Klik hier om het project te bestellen bij Kleuteruniversiteit! 

Schermafbeelding 2018-11-12 om 15.47.42.png


Project: Het Grote Dierendorpje

Het boek van Gitte Spee en Kim-Lian van der Meij vraagt er gewoon om om ingezet te worden in de klas. Het boek staat vol met leuke liedjes en meerdere verhalen. In dit project maak je kennis met de dieren door middel van de vrolijke liedjes die jij eenvoudig afspeelt op je digibord, want de liedjes staan gewoon op YouTube, Spotify of Apple music.

Het project is zo geschreven dat je er vier weken mee uit de voeten kunt. De eerste week staat er elke dag een liedje centraal en daar hoort ook weer een dier bij. Zo maak je kennis met Zebra, Giraf en Aap. In de drie weken daarna staat er elke week een ander verhaal centraal en kun je de nog meer leuke liedjes uit het boek ontdekken.

Recensie:Schermafbeelding 2018-11-14 om 11.34.58.png

Bestel hier het project:

20180026-het-grote-dierendorpje-1

En je kunt natuurlijk hier gelijk het boek bestellen:

9200000061772857.jpg


Facebook LayOut Social posts - kapper

Project: Kapper

Samen met mijn vriendin Merel Troost maakte ik dit prachtige project rond het thema de kapper. Dit is een van mijn lievelingsthema’s in de kleuterklas.

Schermafbeelding 2017-08-18 om 16.31.26

Haren blijven maar groeien! En daarom brengen wij een bezoek aan de kapper.

In dit project ontdekken kinderen alles over haren en naar de kapper gaan. Een uitdagend project aan de hand van het boek De Kapper van Liesbet Slegers.

Naast het project in PDF formaat, bevat deze download ook een origineel liedje van Jeroen Schipper in MP3 formaat: ‘Kapper Karel’.


 

Facebook LayOut Social posts - bouwen

Project: Bouwen met Sam

Schermafbeelding 2017-08-18 om 16.35.06

Bouwen is een stoer project over alles wat met de bouw te maken heeft.

Bouwvakker Sam heeft hulp nodig! Zet je helm op, leg, samen met Sam, de fundering, metsel muren en leg een tegelvloer. De kinderen ontdekken spelenderwijs wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een huis.

Een project van vier weken rond het thema ‘bouwen’ aan de hand van de boeken ‘De bouwvakker’ van Liesbet Slegers en ‘Willewete: Een huis bouwen’ van Pierre Winters en Tineke Meirink.

Recensie op de website van Kleuteruniversiteit: 
Schermafbeelding 2017-08-18 om 16.39.50

 

Bij dit project heb ik ook een digibordles gemaakt:


Schermafbeelding 2015-03-02 om 18.27.21

Digibordles bij het prentenboek ‘De Bouwvakker’ van Liesbet Slegers.
Deze digibordles bevat 4 spellen. De kinderen helpen Sam de bouwvakker met zijn werk. De doelen die aanbod komen zijn woordenschat, tijd, cijfers, tellen en hoeveelheden.

Spel 1: Woordenschat; Kennen de kinderen de begrippen uit het boek ‘De Bouwvakker’? In dit spel moeten de kinderen het juiste plaatje kiezen bij een begrip bij het thema bouwen.
Spel 2: De goede volgorde; Het dagritme van de bouwvakker. Zet de speciaal voor deze les gemaakte tekeningen in de juiste volgorde, maar pas op voor de drilboor. Deze gooit zomaar alle plaatjes door elkaar.
Spel 3: Tel de stenen; Help Sam de bouwvakker met het metselen van de muur. Wijs het juiste aantal stenen aan. Dit spel biedt differentiatie:
– 1 ster: Cijfers 1 t/m 10
– 2 sterren: 11 t/m 20
Spel 4: Cijfers herkennen; Luister naar de opdracht en tel de voorwerpen in de tekeningen.

Deze digibordles gebruikt Microsoft Powerpoint 2007 of hoger.


Facebook LayOut Social posts - dino's

Project Dinosaurussen

Schermafbeelding 2015-01-18 om 18.50.18

Ga samen met je klas op onderzoek naar de wonderlijke wereld van dinosaurussen! Bestudeer deze dieren als een echte paleontoloog in de themahoeken en geef stoere reken- en taallessen, aan de hand van de boeken Willewete Dinosaurussen van Jozua Douglas en Barbara van Rheenen, en De archeoloog van Liesbet Slegers.

Recensie op de website van Kleuteruniversiteit:
Schermafbeelding 2017-08-18 om 16.45.13.png

 


Facebook LayOut Social posts - voetbal

Project voetbal


Door dit project leert jouw groep alles over het fantastische spel voetbal en worden ze kampioen! Een uitgebreid pakket met lesideeën voor taal, rekenen, bewegingsonderwijs en sociale emotionele vorming aan de hand van de boeken ‘De voetballer’ van Liesbet Slegers en ‘Willewete voetbal’ van Gerard van Gemert. Bekijk een impressie in dit filmpje:

Digibordles voetbal

 

Schermafbeelding 2015-01-18 om 18.49.55                Schermafbeelding 2015-01-18 om 18.50.05

 

 


Facebook LayOut Social posts - pim piloot

Project en digibordles Pim Piloot:


Een rijk project van maar liefst 105 pagina’s, met als rode draad het prachtige boek ‘Pim Piloot’ van Ruth Wielockx. Het pakket zit vol met lessuggesties voor rekenen, taal, sociaal emotioneel, tips voor iPad apps en vele extra’s. Bekijk ook de video:

 

Schermafbeelding 2015-01-18 om 18.50.44                Schermafbeelding 2015-01-18 om 18.50.33

Aan de hand van het fantastische boek Pim Piloot van Ruth Wielockx, maakte meester Sander Gordijn een waanzinnige digibordles met veel animaties waarin diverse doelen aan de orde komen.
Je kunt kiezen uit vier spelen:

In spel 1 kiezen de kinderen steeds het vliegtuig dat het hoogst of juist het laagst vliegt.
Spel 2 behandelt de rangtelwoorden. Welke vliegtuig kwam als eerste, tweede of als derde voorbij?
Spel 3 is een woordenschat oefening en bevraagt de kinderen over de soorten vliegtuigen die voorkomen in het boek Pim Piloot.
In spel 4 worden de begrippen links en rechts geoefend.

Een prachtige les die mooi aansluit bij het thema Pim Piloot, luchtvaart, vliegtuigen, vervoer en vakantie.

Recensie op de website van Kleuteruniversiteit:

Schermafbeelding 2017-08-18 om 16.48.11


 

Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.