Al jaren ben ik bezig met het reviewen van leerzame en educatieve apps. Met trots kan ik nu vertellen: er is een meester Sander app! In deze blog vertel ik je alles over de meester Sander app. Ook laat ik zien wat jij er thuis en in de klas mee kunt doen.

In deze video laat ik de meester Sander app zien:

Knutselen met meester Sander

Mijn instructievideo’s gebruik ik al jaren in de klas. Handig als herhaling van je instructiemoment in de kring of als extra uitdaging voor kinderen die meer willen knutselen en vouwen. Vanaf nu kun je de instructievideo’s eenvoudig gebruiken op de iPad. De app bestaat uit een beginscherm met een overzicht van de thema’s en per thema 5 video’s. De app is ideaal voor thuis en in de klas.

Instructievideo’s in de app

In de app zitten 10 thema’s die veel voorkomen in de kleuterklas. De video’s sluiten zo aan bij de belevelingswereld van de kinderen. Hierdoor vinden kinderen het leuk om te knutselen. Organiseer een vliegtuig wedstrijd met verschillende soorten vliegtuigen of versier de klas met prachtige knutselwerken.

De thema’s en video’s in de app zijn:

10 verschillende thema’s en 50 video’s

1. Basisvouwsels
Vlieger, Muizentrappetje,16 vierkantjes,Hart, Vliegtuig

2. Voertuigen
Auto, boot, luchtballon, raket, vliegtuig

3. Vliegtuigen
Verschillende soorten papieren vliegtuigen

4. Beroepen
Bakker, dokter, politieagent, bouwvakker, fotograaf

5. Herfst
Eikel, herfstblad, paddestoelen, paraplu, spin

6. Sinterklaas
Wortel, inpakken, schoen, cadeau, Sinterklaas

7. Kerst
Kaars, kerstkaart, kerstboom, Ster, Ster 3D

8. Noord en Zuidpool
Pinguin, Ijsbeer, Aarde, Sneeuw, Iglo

9. Lente
Tulp, Tulp, Zonnebloem, Haas, Zwaan

10. Zomer
Tent, Walvis, Vis, Zon, Ijsje

Kies een thema uit

Als leerkracht kun je eenvoudig instellen welke thema’s zichtbaar zijn voor de kinderen. Klik op het beginscherm van de app op het slotje. Deze staat rechtsboven. Je moet nu een som oplossen. Als de som goed opgelost is, kan je eenvoudig instellen welke thema’s zichtbaar zijn.

Twee versies van de app

Je kunt de app direct gratis downloaden uit de app store op de iPad. Dit werkt heel eenvoudig. Je kunt dan de hele app bekijken en uitproberen. In de gratis app zit wel veel reclame. Dit is natuurlijk niet handig voor kinderen en op school wil je dit helemaal niet. Daarom staat er ook een betaalde versie van de app in de App Store. Deze keus heb ik gemaakt omdat het maken van een app niet goedkoop is. Ik heb veel geld in dit project gestoken en daarom kost de app geld. Als school krijg je via School.apple.com natuurlijk wel korting als je meer dan 20 apps aanschaft.

De voordelen van de betaalde app zijn:

– Geen reclames

– Downloaden van de video’s zodat deze offline beschikbaar zijn

De app maakt gebruik van Internet om de video’s te bekijken. Wil je de video’s ook zonder Wifi kunnen bekijken, dan kun je de video’s downloaden. Ga daarvoor naar de video die je wilt downloaden en klik rechtsonder op het wolkje met pijltje. Je moet dan een som oplossen. Zo kunnen kinderen de video’s niet downloaden. Wanneer er een vinkje in het wolkje staat is de video offline beschikbaar. Let wel op! Het downloaden van video’s neemt ruimte op je iPad. Het is daarom niet aan te raden alle video’s te downloaden als je gewoon Wifi in de klas hebt. Maar wel super handig om de app op plekken te gebruiken waar geen of slecht internet is.

Download de app

Klik op de knoppen hieronder om direct naar de app store te gaan!

https://apps.apple.com/nl/app/vouwen-met-meester-sander/id1577928825

https://apps.apple.com/nl/app/meestersander-nl/id1575552565