Instructieboek

Mijn instructiemuren zijn al een aantal jaren een succes. Daarom kom ik nu met mijn eigen instructieboek. Dit is een hardcover boek met daarin een scherm. Op deze pagina leg ik je uit wat het is en wat jij er thuis en in de klas mee kunt doen.

Klik hier om het instructieboek te bestellen

Dit is mijn instructieboek

Het instructieboek is de opvolger van mijn instructiemuur. De afgelopen jaren heb ik met veel succes de instructiemuur ingezet in mijn eigen klas. De kinderen scannen de QR code en komen bij de video uit. Dit boek is nog laagdrempeliger. Het is een hardcover boek met een scherm erin. Op het boek heb ik al 5 instructievideo’s voor je geplaatst. De video’s kunnen gestart worden door op de knop te drukken. 

Hoe kun je het instructieboek inzetten?

Je kunt het instructieboek op verschillende manieren inzetten in de klas. Het geeft je als leerkracht namelijk extra handen en zorgt ervoor dat kinderen de instructie eenvoudig via een video kunnen bekijken.

Plaats het boek in de knutselkast en laat kinderen het boek erbij pakken op eigen initiatief erbij pakken. Of leg het instructieboek bij de taken en laat kinderen de instructievideo’s bekijken. Bijvoorbeeld om te leren hoe ze 16 vierkantjes kunnen vouwen.

 

  Voordelen Instructieboek

  • Eenvoudig te bedienen
  • Altijd klaar voor gebruik
  • Wanneer je het boek dichtklapt gaat het scherm uit
  • Geen internet nodig
  • Kinderen kunnen alleen de video’s bekijken en nergens anders naar toe
  • Geen reclames
  • Je plaats eenvoudig instructievideo’s voor andere thema’s op het boek
  • Maak je eigen video’s en plaats deze op het instructieboek

  Ook geschikt voor thuis

  Het instructieboek is ook prima te gebruiken om thuis mee aan de slag te gaan. Het instructieboek kan kinderen helpen bij het knutselen en vouwen. Zo kunnen ze thuis de instructie krijgen van een echte leerkracht. Ideaal voor bijvoorbeeld thuisonderwijs.

  Als school kun je ook het instructieboek aanschaffen om mee te geven aan kinderen die thuisonderwijs volgen. Een kind zit twee weken in quarantaine, maar krijgt zo toch opdrachten mee van school.

  Winnaar IPON Award: Innovatie van het leren PO

  In maart 2022 heb ik te horen gekregen dat het instructieboek genomineerd is voor een IPON award in de categorie: Innovatie van het leren | Primair Onderwijs.

  Op 6 april was de uitreiking en ik ben super blij dat het instructieboek heeft gewonnen! Mijn instructieboek heeft de prijs gewonnen voor innovatie van het leren – Primair onderwijs.

  In de video kun je de prijsuitreiking bekijken.

  Juryrapport IPON Award:

  Meester Sander hoeft, zeker bij kleuterleerkrachten, geen uitgebreide introductie te krijgen. Hij laat regelmatig zien op welke manier hij in zijn kleutergroep gebruik maakt van allerlei digitale toepassingen. Zijn Instructieboek is daar een goed voorbeeld van. In plaats van het scannen van een qr-code met een device, kunnen kinderen het boek uit de kast pakken, open slaan en met één druk op de knop een instructiefilmpje bekijken. Eenvoudiger kan bijna niet. Maar wat
  dit instructieboek nog waardevoller maakt is de mogelijkheid om als leerkracht elf eenvoudig vijf instructiefilmpjes te
  uploaden. Hierdoor kan het worden ingezet bij elk project en kan de leerkracht het volledig naar eigen hand zetten.
  De jury roemt vooral het laagdrempelige ontwerp van dit instructieboek, zo kan iedere leerkracht de leerlingen laten werken met instructiefilmpjes.

  Kan ik andere instructievideo’s op het instructieboek plaatsen? 

  Wanneer je het instructieboek aanschaft ontvang je toegang tot de online omgeving bij dit instructieboek. In de omgeving vind je voor heel veel verschillende thema’s instructievideo’s. Je kunt de instructievideo’s downloaden en op het boek plaatsen door middel van het bijgeleverde kabeltje. Je verbindt het kabeltje met een Windows computer, MacBook of Chromebook en zet de bestanden over.
  (In de video zeg ik dat het met een Windows computer moet, dit blijkt niet zo te zijn)
  Ook staat er in de online omgeving een download. Je plakt deze in het boek en zo zien de kinderen welke instructie’s ze kunnen bekijken. Ideaal dus om het hele jaar door te gebruiken.

  In onderstaande video laat ik zien hoe jij dit zelf kan doen:

  In deze video laat ik zien hoe je het boek kunt updaten met een Windows computer. In de video zeg ik dat dit de enige mogelijkheid is, maar het is ook gewoon mogelijk met een Chromebook of MacBook of iMac. 

  Dit ontvang je als je het instructieboek aanschaft:

  Via mijn webshop kun je het instructieboek aanschaffen. Je ontvangt dan:

  • Hardcover instructieboek
  • Oplaadkabel
  • Toegang tot de online omgeving waar je al mijn instructievideo’s kunt downloaden.

  Of neem het Instructieboek jaarabonnement

  Je kunt er ook voor kiezen om een jaarabonnement af te sluiten. Je ontvangt dan hetzelfde als bij het bestellen in de webshop, maar de betaling is maandelijks. Je betaalt nu de eerste termijn en stopt automatisch na het betalen van de 12de termijn. 

   

  Instructieboek Jaarabonnement

  Voor €9,95 /maand ontvang je:
  – Hardcover instructieboek
  – Oplaadkabel
  – Toegang tot de online omgeving waar je al mijn instructievideo’s kunt downloaden.

  Je gaat een jaarabonnement aan. Je betaalt het boek af in 12 maanden in plaats van in een keer.

  Er is geen verschil tussen het abonnement en het boek in een keer kopen.

  De volgende thema’s ontvang jij wanneer je het boek aanschaft:

  • Herfst
  • Sinterklaas
  • Kerst
  • Noord en Zuidpool
  • Voertuigen
  • Vliegtuigen
  • Lente
  • Zomer
  • Beroepen

  Zo plaats je je eigen video’s op het instructieboek:

  Het instructieboek is nog veel leuker met je eigen video’s. Maak verbinding met een Windows computer, Chromebook of mac via de bijgeleverde kabel en plaats je eigen filmpjes op het boek. In de video hieronder laat ik je zien hoe het werkt:

  Klik hier om naar de online omgeving te gaan en download alle instructievideo’s. 

  %d bloggers liken dit: