header_ar_puzzelsIedereen die met jonge kinderen werkt zet puzzels in binnen zijn les- of activiteiten aanbod. Puzzels zijn leuk om te maken en zeer geschikt om bepaalde leerdoelen zoals o.a. de woordenschat en fijne motoriek mee te oefenen. Heutink heeft de bestaande puzzelset Powerpuzzels van een extra dimensie, Augmented Reality, voorzien.

Tijdens de NOT 2017 mocht ik al een puzzel bekijken en uitproberen. Het is echt tof dat je de puzzels tot leven kunt laten komen. Ik heb zelf deze puzzels in de klas en er is beloofd dat je aan de bestaande puzzels gratis de Augemented Reality effecten kunt toevoegen.

Hoe werken de AR puzzels?

Wanneer het kind de bijbehorende app op zijn tablet opent selecteert hij eenvoudig de gewenste puzzel en moet hij allereerst alle puzzelstukjes uit het frame verwijderen om de markering te kunnen scannen. Na het scannen van de markering kan de tablet even aan de kant en zal eerst de puzzel, zoals we gewend zijn, gelegd moeten worden. Dus éérst de puzzel maken, handelend leren, en daarna beloond worden met het AR gedeelte. Wanneer de puzzel klaar is kan deze gescand worden door de tablet. De puzzel komt meteen tot leven en verschijnen er aanvullende simpele activiteiten binnen het thema van de puzzel.

De puzzels zijn vanaf maart 2017 verkrijgbaar. Zowel als set van 4 of als losse puzzels verkrijgbaar (25 – 35 puzzelstukjes). Download de bijbehorende app in de App Store. Beschikbaar voor iOS en Android. Controleer wel eerst in de App Store of uw iPad (Air of hoger) of Android tablet geschikt is.