Kiene Klanken

header_kiene_klanken

Heutink is een samenwerking aangegaan met Marbotic.
Marbotic heeft al houten cijfers en letters gemaakt die je kunt gebruiken op de tablet. Heutink voegt daar nu de set Kiene Klanken aan toe. Deze set bevat de kleine leesletters en dubbele klanken. Een prachtige set waarbij een speciale app is ontwikkeld. Deze set is vanaf maart 2017 verkrijgbaar bij Heutink.

Bekijk hier de uitleg die ik kreeg op de NOT 2017!

Heutink beschrijft de app op de volgende manier op zijn website:

Deze interactieve klankstempelset is ontwikkeld voor groep 3 en geschikt voor de eerste 6 maanden van het aanvankelijk leesproces. Met deze set kunnen kinderen naar hartenlust oefenen met letters, klanken en woorden. De aangeboden oefeningen bevatten auditieve en visuele oefeningen die perfect aansluiten bij de moderne aanvankelijk leesmethodes Veilig leren lezen en Lijn 3. De interactieve klankstempels zijn ieder voorzien van een unieke driepoot (onderkant) en werken volgens de technologie Multi Touch. Zodra je een stempel plaatst wordt de bijbehorende klank uitgesproken.

Hoe werken de Kiene Klanken?

Om te beginnen heb je de Kiene Klanken set en de bijbehorende app nodig. Zodra je de app hebt geïnstalleerd verschijnt het dashboard. Hierin zijn 11 gesloten en 2 open leeractiviteiten terug te zien. Zodra het kind een activiteit selecteert volgt er een korte, heldere uitleg. Het kind weet meteen wat hem te doen staat en kan aan de slag. Tijdens de activiteit kan er altijd voor gekozen worden om de uitleg, de betreffende letter, het woord of de klank nogmaals te laten horen. Wanneer het kind herhaaldelijk een verkeerde letter, klank of woord stempelt zal deze na een derde ‘verkeerde’ poging visuele ondersteuning krijgen van het juiste antwoord. Op deze manier wordt een kind niet aan zijn lot over gelaten en krijgt hij instant feedback.

Ik ga de set zeker bestellen voor in mijn klas! De kinderen vinden het fantastisch om met letters bezig te zijn. Ik weet zeker dat ik deze set ook goed kan gebruiken in de kleuterklas. Hopelijk komt er later nog een app uit die speciaal voor de kleuters is ontwikkeld. De set is nu te bestellen voor € 159,- op deze pagina!