Op deze pagina verzamel ik de beste (digitale) tips rondom het thema dinosaurussen.

Start het thema met een echt Dino ei

Boeken over Dino’s

Leer alles over dinosaurussen

Orboot Dino’s – Dinosaurus wereldbol

Breng de dinosauruswereld tot leven met Orboot Dinos. Deze prachtige wereldbol is bedekt met landen en dinosaurussen van miljoenen jaren geleden. Ontdek 400+ ongelooflijke dino-feiten voorzien van boeiende voice-overs en speel op tijdreis gebaseerde avontuurlijke dinosaurusspellen met leuke verhalen. Scan de wereldbol met de app om de dinosaurussen in 3D te zien. Dit educatieve speelgoed maakt gebruik van Augmented Reality technologie waarmee kinderen hun favoriete dino kunnen visualiseren en er vervolgens alles over te weten kunnen komen!

Schaf de Orboot dino’s aan via de rekenwinkel: https://www.derekenwinkel.nl/playshifu-orboot-interactieve-ar-globe-dinosaurussen.html

Bewegend leren in het thema dinosaurussen

Mijn bewegend leren video’s zijn ideaal voor in de onderbouw. Zet de video aan op het digitale schoolbord en de kinderen oefenen een leerdoel en zijn lekker aan het bewegen. Het zijn afwisselende video’s met steeds een ander thema en/of leerdoel.

In deze video oefen ik samen met de kinderen de namen van dinosaurussen en oefenen ook de cijfers tot 10:

In deze video oefen ik samen met de kinderen de cijfers tot 20:

Download hieronder de bestanden die bij deze video’s horen.

Klik hier voor meer bewegend leren video’s voor groep 1,2 en 3.

Beweeghoek Dino’s

Klaar? Actie! De kinderen kunnen nu aan de slag in de beweeghoek. Ze scannen de QR code en drukken op play. Via audio geef ik opdrachten aan de kinderen. Er zijn vier verschillende opdrachten:

Cijfers tot 12 snel en langzaam: De Kinderen horen de cijfers van 1 tot 12 en moeten deze zo snel mogelijk aantikken op de muur. 

Woordenschat Dino’s: De kinderen horen een woord en moeten deze zo snel mogelijk aantikken. Alle woorden hebben iets te maken met dino’s.

Raadsels: De kinderen krijgen eenvoudige raadsels over de woorden rondom het thema dino’s en maken tussendoor allemaal bewegingen. 

Dit krijg je:
– Een download met daarin de bestanden om de sneeuwbui te maken
– QR codes naar de audio bestanden

Dit krijg je helaas niet: – Een device om de QR codes te scannen

Dit spel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Bewegend leren bundel thema dinosaurussen

Bewegend leren is gaaf! Tijdens het buitenspelen, in het speellokaal of gewoon op de gang en zowel met de kleuters en met groep 3. In deze bundel vind je de tofste ideeën rond het thema dino’s. Een digitale download met daarin 7 educatieve spelmomenten uitgewerkt.

De activiteiten in dit pakket zijn:
#1 Welke Dino ben ik?
#2 Dinoland
#3 Dino Poten
#4 Dino Springen
#5 Dino Vormen
#6 Dino Speurtocht
#7 Dino Eieren

Je ontvangt een download van 90 pagina’s met daarin de uitwerking van de activiteiten en bijlagen. Je dient het pakket zelf te printen. Soms heb je nog andere materialen nodig, dit staat bij de beschrijving van de les.

Deze bundel gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Bee-bot mat dinosaurussen

De bee-bot mat dinosaurus kun je ook downloaden. Sluit het Meester Sander Abonnement af en je hebt toegang tot al mijn bee-bot matten en nog veel meer!. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Poster Dinosaurus ABC

Een toffe poster voor in de klas. Met het dinosaurus abc ben jij helemaal klaar voor het thema dinosaurussen. De kinderen kunnen er uren naar kijken.

Deze poster gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Dinosaurus luisteropdrachten

In deze download vind je luisteropdrachten voor het thema dinosaurussen.

  • Dinosaurus tekendictee
  • Dinosaurus luisterboek
  • Dinosaurus speurtocht

Ook deze download is onderdeel van het Meester Sander abonnement. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Uitleg over het uitsterven van de dinosaurussen

Lesopdracht Thema Dino’s – Grote Broer Kunsteducatie

Grote broer kunsteducatie heeft toffe thuisopdrachten gemaakt voor het thema dino’s. Eenvoudige opdrachten die je in de klas of thuis kunt doen rond dit thema. En wist je dat Grote broer ook workshops geeft? Check het hier.

Knutsel een Dino-Happer

Download de Dinohapper hier:

Apps

Augmented Reality Kleurplaten

De Quiver kleurplaten zijn fantastisch. Kinderen kleuren hun kleurplaat en laten deze daarna tot leven komen met behulp van de app Quiver. Dit werkt alleen met de kleurplaten die je kunt downloaden van hun website. Een deel van de kleurplaten is met de gratis app te gebruiken. Er is ook een betaalde Edu Quiver app en daarmee kun je alle kleurplaten uit de app scannen.

Voor het thema dinosaurussen heb ik drie kleurplaten gevonden die je kunt gebruiken. Hiervan is de vulkaan gratis te gebruiken. De vulkan kun je ook echt laten uitbarsten in de app.

Klik hier om de Quiver edu app te downloaden:

https://apps.apple.com/nl/app/quiver-education/id993479851

Klik hier voor de gratis Quiver app:

https://apps.apple.com/nl/app/quiver-3d-coloring-app/id650645305

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.puteko.colarmix&hl=nl

Bekijk vanaf 1:15 min. de kleurplaten van Quiver

Klik hier om je abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Wil jij de kleurplaten inzetten in de klas? Gebruik dan de betaalde Edu variant van de Quiver app. Met de gratis variant kun je alleen de vulkaan scannen.

Playmobil Dinos

https://apps.apple.com/nl/app/playmobil-dinos/id1381422278#?platform=ipad

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.playmobil.explorers

Archeoloog dinosaurus

DInosaurus app archeoloog

Hak erop los en vind dinosaurusbotten. Een erg leuk spel voor jonge kinderen.

https://apps.apple.com/nl/app/archeoloog-dinosaurus/id669920885

Hoe waren dino’s?

‘Hoe waren dinosaurussen?’ is de perfecte app voor nieuwsgierige kinderen. Via gemakkelijk te begrijpen gesproken teksten, educatieve spellen en ongelooflijke illustraties leert het kinderen basisinformatie over dinosaurussen, waaronder hoe ze eruit zagen, hoe ze leefden, hoe ze zich voortplantten en wat ze aten..

https://apps.apple.com/nl/app/hoe-waren-dinosaurussen/id1300604771

Dinosaur 4D+

400x400bb-24

Wil jij weten hoe dinosaurussen er vroeger uit zagen en zien hoe ze bewogen? Dat kan eenvoudig met de kaarten van Octagon. Met deze kaartenset scan jij plaatjes en zie je de dino’s echt op de kaarten staan.

Schermafbeelding 2018-06-11 om 12.09.11

Bekijk vanaf 5:57 min. de Dino 4D+ app:

Klik hier om je abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Klik op de afbeelding om gratis voorbeeldkaarten te downloaden:

TriceratopsSampleCard.png

Download de app:

In de app Fectar vind je ook verschillende Dinosaurussen en die kun je bekijken in AR!

QR Codes – Thema Dinosaurussen

Tinytap Dino’s

Kahoot Tel de dino’s

https://create.kahoot.it/share/tel-de-dinosaurussen/7febc649-d935-48ab-8dd9-fa34a02668c8

Tips voor materialen

Wil je geen geld uitgeven? Stop dan met scrollen. Voor het thema dino’s zijn er zoveel toffe materialen te koop. Hieronder zet ik ze op een rijtje.

Deze pagina bevat Affiliate links.