De herfst is een prachtig seizoen en heerlijk om over te werken met de kinderen in de klas.

Bee-bot mat – Kabouterbos

Speciaal voor het thema herfst heb ik een herfstbos met kabouters gemaakt. Met het jasje verander je de Bee-bot in een kabouter. De kabouters moeten opzoek naar hun paddestoel. De kinderen speuren naar de huizen en programmeren de Bee-bot. 

Wil jij de Bee-bot veranderen in een kabouter? Klik dan hier om de mat direct te bestellen.

Deze Bee-bot gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Herfstbladeren tellen tot 10 – Bewegend leren met Meester Sander

Team Talento – Thema herfst en dierendag

Voor Team Talento heb ik een aantal toffe video gemaakt bij het thema herfst! Je kunt de workshops gratis volgen op de website van Team Talento. De Video’s die ik heb gemaakt zijn bewegend leren, knutselen en het verhaal voorlezen.

https://teamtalento.nl/workshops/herfst

Kabouterpad met QR codes

Een uniek Kabouterpad met QR codes. De kinderen gaan opzoek naar de 9 kabouters. Achter elke kabouter zit een filmpje met een korte opdracht voor de kinderen. Ook moeten ze bij elke kabouter een punt zetten op het antwoordenblad. Dit wordt aan het einde een tekening. 

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Het luisterspel gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Instructiemuur Herfst

In mijn klas maak ik gebruik van Instructievideo’s. Ook bij het thema herfst heb ik al verschillende instructievideo’s gemaakt. Je kunt deze eenvoudig inzetten bij het thema, zodat je snel en eenvoudig een instructie kunt geven.

De instructiemuur gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af of download mijn app. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement en mijn app kun je downloaden via www.meestersander.nl/app

TinyTap

Tinytap.it is de ideale app. Je kunt je eigen spellen maken en laten spelen door de kinderen in je klas. Voor het thema herfst heb ik dit al voor je gedaan! Klik hieronder op de afbeeldingen en je komt op de juiste website uit. De kinderen kunnen het spel gelijk spelen!

itunes_512x512-1

Op Tablets kun je de TinyTap app gratis installeren en op computer en digitaal schoolbord speel je het in de browser en hoef je niks te installeren. Wil je zelf ook een spel maken? Bekijk dan mijn instructiefilmpje!

IMG_0413

Klik hieronder om de Tinytap direct te starten:

Klik op de link om de Tinytap te openen op je telefoon of tablet: http://www.tinytap.it/activities/g2cu4/tellen-tot-10-thema-herfst-kleuters-meestersandernl

http://www.tinytap.it/activities/g2cue/tellen-tot-20-thema-herfst-kleuters-meestersandernl

Kahoots

Speel samen met de kinderen een Kahoot Quiz. Zorg voor meerdere tablets en een digitaal schoolbord. De kinderen kunnen nu tegen elkaar spelen.
Start de quiz en voer de code in. Iedereen kan nu zijn naam invoeren en kan punten behalen door het juiste antwoord te geven. Klik hieronder op de link om bij het spel over de herfst te komen.

https://play.kahoot.it/#/k/dfbfa0d0-5eb5-4e01-95fe-3d8cf1cc0c37

Ben je nog niet bekend met Kahoot? Bekijk dan zeker eens deze uitleg van Juf Marita!

Schermafbeelding 2017-09-25 om 09.45.59.png

Luisterspel Kabouters en Paddenstoelen

Dit luisterspel sluit helemaal aan bij de herfst. De kinderen scannen de QR code en luisteren naar ingesproken opdrachten. Het doel is om de kabouters bij het juiste huis of paddenstoel te plaatsen. 

  • Niveau 1: De kinderen luisteren naar een korte omschrijving van de kabouter en horen het huisnummer van de paddenstoel. De kinderen plaatsen de juiste kabouter bij het juiste huisnummer.
  • Niveau 2: De kinderen luisteren naar een korte omschrijving van de kabouter en de paddenstoel. Ze zoeken de juiste paddenstoel en kabouter bij elkaar.
  • Niveau 3: Gelijk aan opdracht 2, maar nu krijgen de kinderen ook nog een plaatsbepaling te horen. Het doel is de kabouter op precies de juiste plek te plaatsen bij de juiste paddenstoel.

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Het luisterspel gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Digi-doener Herfstwandeling

Tijdens deze les gaan de leerlingen ervaren hoe ze puzzels kunnen oplossen door informatie te noteren en te verwerken. Ook leren ze om samen te werken aan een opdracht en zo het hertje te helpen. De les heeft zowel doe- als praatopdrachten en is daardoor afwisselend en interactief. 

digi-doener herfst meester Sander

Digi-doener Herfstschatten

digi-doener herfstschatten

Bongobos Herfst

http://www.bongobos.com/herfst/

Dierenzoeker

Schermafbeelding 2017-09-24 om 20.19.35
https://www.dierenzoeker.nl/linnaeus_ng/app/views/matrixkey/index.php?epi=401

Ontdek de namen van dieren en planten

In deze video zie je de app: Seek by iNaturalist
Klik hier om de app te downloaden voor de iPad: https://apps.apple.com/nl/app/seek-by-inaturalist/id1353224144
Klik hier om de app te downloaden voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.inaturalist.seek&hl=nl