Instructiemuur Kerst

Schermafbeelding 2018-11-28 om 09.40.27

In mijn klas maak ik gebruik van Instructievideo’s. Ook bij het thema Kerst heb ik al verschillende instructievideo’s gemaakt. Je kunt deze eenvoudig inzetten bij het thema, zodat je snel en eenvoudig een instructie kunt geven. Klik hier om naar de instructiemuur te downloaden.


Bee-bot

Bewegend leren Kerst


Luisterspel kerst

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube Kanaal


TINYTAP SPELLETJES – TABLET, COMPUTER EN DIGIBORD
itunes_512x512-1

Tinytap.it is de ideale app. Je kunt je eigen spellen maken en laten spelen door de kinderen in je klas. Voor het thema Kerst heb ik dit al voor je gedaan! Klik hieronder op de afbeeldingen en je komt op de juiste website uit. De kinderen kunnen het spel gelijk spelen!

Op Tablets kun je de TinyTap app gratis installeren en op computer en digitaal schoolbord speel je het in de browser en hoef je niks te installeren. Wil je zelf ook een spel maken? Bekijk dan mijn instructiefilmpje!

img_0496

Stopmotion video maken – kerststal

Maak een stop-motion video met een tablet. Jonge kinderen kunnen zelf een video maken met deze app. Voor dit idee heb je onderstaande download nodig. Knip de figuren uit en plak ze op een (duplo)blokje. De kinderen kunnen nu het kerstverhaal na spelen, door de figuren steeds een stukje te verplaatsen en dan een foto te nemen.

Quiver Kerstboom – LET OP! Quiver Edu of Quiver in app aankoop nodig om te scannen

Laat je kleurplaat in 3d verschijnen op de tafel. Dat kan met de kleurplaten van Quiver. Voor het thema kerst is er een leuke kerstboom! LET OP. Je moet betalen om deze kleurplaat te kunnen scannen!

Schermafbeelding 2017-12-05 om 10.41.46.png

Download Quiver edu: https://apps.apple.com/nl/app/quiver-education/id993479851


DE BIJBEL VOOR KINDEREN -App

Download de bijbel voor kinderen app:
Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bible.kids&hl=nl&gl=US
iPad:
https://apps.apple.com/nl/app/de-bijbel-app-voor-kinderen/id668692393


Kleuren op nummer – Gratis download

Als je mij op Instagram: http://www.instagram.com/meestersander.nl volgt, dan weet je dat ik gek ben op Kleuren op nummer voor volwassenen. Omdat ik graag aan de kinderen doorgeef hoe leuk en ontspannen kleuren kan zijn, heb ik nu een aantal leuke kleurplaten gemaakt voor in de klas. Leuk en leerzaam voor de laatste dagen voor de kerstvakantie.

Kleuren op nummer voor volwassenen

Kleurboek

Stabilo Stiften

Boeken voor het thema kerst

Afgelopen jaren werkte ik rond de kerst ook over het thema post. Voor apps rond dit thema kun je kijken op mijn themapagina Post. Klik hier om naar de Pagina met Post Apps te gaan.

App thema Post-01