Wat een feest! Samen met Esther de boer van DoeVrijdag en Sanne van Beweeg&leer organiseer ik een middag voor bewegend leren! Wij gaan je inspireren en laten zien hoe jij bewegend leren kunt inzetten in je les.

Praktischer dan dit wordt het niet

Het gaat een middag worden waarin wij je helemaal onderdompelen in bewegend leren. Bewegend leren is essentieel voor jonge kinderen op de basisschool, omdat het de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling bevordert. Het is wetenschappelijk bewezen dat fysieke activiteit de hersenfunctie verbetert, waardoor kinderen beter kunnen leren en informatie kunnen verwerken. Door fysieke activiteit en bewegend leren te combineren, kunnen kinderen leren terwijl ze plezier hebben en zichzelf fysiek uitdagen. Dit helpt kinderen niet alleen om zich beter te concentreren, maar het stimuleert ook hun nieuwsgierigheid en creativiteit.

Drie workshops

  1. Theorie over bewegend leren – Door Sanne van Beweeg en leer
  2. Lesdoelen omzetten naar beweeglessen – Door Juf Esther van DoeVrijdag
  3. De hele dag door bewegend leren door Meester Sander

Workshop 1: Theorie over bewegen en leren

Welke invloed heeft deze ontwikkeling op het gedrag van kinderen en het leerproces? Sanne helpt kinderen met faalangst, problemen in het gedrag, leerproblemen en moeite met concentreren. Door beweging en spel brengt zij verandering in het denken, doen, voelen en durven van het kind. Sanne laat ons in zien op welke manier bewegend leren kan helpen om kinderen een stap verder te helpen.

Workshop 2: Lesdoelen omzetten naar beweeglessen

Esther is al jaren iedere week buiten met haar groep 3. Op die dag komt er ook geen boek op tafel en leren we met elkaar buiten. In deze workshop leer je hoe je de doelen van taal en rekenen omzet naar buitenlessen waarbij bewegen en leren perfect samenvallen. Maar ook plezier, samenwerken en uitdaging passen heel goed in deze buitenlessen! En natuurlijk krijg je veel ideeën aangereikt om morgen met je groep op het plein te staan!

Workshop 3: De hele dag door bewegend leren

Al meer dan 10 jaar is meester Sander bezig met het integreren van beweging in zijn lessen. Dit doet hij zowel binnen als buiten door met allemaal actieve werkvormen aan de slag te gaan. Tijdens deze workshop laat hij zien hoe je met groep 1 t/m 3 in beweging komt en hoe jij dit eenvoudig zelf ook kunt doen. Ook komen er natuurlijk werkvormen voorbij waarbij Sander gebruikt maakt van de nieuwste ICT toepassingen. Aan het eind van de workshop weet jij hoe je bewegend leren de hele dag door kunt inzetten.

Doel van de middag:

Wij willen je inspireren om aan de slag te gaan met bewegend leren. Deze middag is geschikt voor iedereen die werkt met kinderen van 4 t/m 7 jaar. Na afloop kun je niet wachten om alle theorie, lessen en tips in de praktijk te brengen. Je volgt op deze middag alle drie de workshops.

Wanneer?

De bewegend leren workshopmiddag kun je op twee momenten volgen:
Woensdagmiddag 24 mei 2023 van 14:00 tot 17:00 uur of
Woensdagmiddag 20 september 2023 van 14:00 tot 17:00 uur

EXTRA workshop middag in het midden van Nederland:
Woensdag 6 september 2023 van 15:00 tot 18:00 uur in Soesterberg! Koop nu voordelig je kaartjes tot 21 april. De inhoud zal hetzelfde zijn als de middag in Meppel.

Kosten?

Normale prijs: € 129,-

Vroegboekkorting: € 100 (tot 21 april 2023)

Locaties: Meppel en Soesterberg

De workshopmiddag op 24 mei en 20 september vinden plaats in De Spil in Meppel. Wij komen alle drie uit Meppel en daarom nodigen wij je uit om bij ons langs te komen. In de Spil zit ook het OntdekPunt van KindPunt en Meester Sander. Uiteraard kun je hier ook een kijkje nemen en zal Sander zijn workshop geven. Ook maken wij natuurlijk gebruik van het plein.

De Spil
K.P. laan 22
7943CV Meppel

Op 6 september is een extra workshopmiddag in Soesterberg.

Aanmelden

Je kunt eenvoudig een kaartje voor deze middag aanschaffen via de webshop:

Heb je het meester Sander abonnement? Ga dan naar abonnement.meestersander.nl en koop daar je kaartje met 20% korting + vroegboekkorting

Je ontvangt twee weken van te voren meer informatie over deze middag.

Nog meer studiemiddagen:

Bekijk het hele aanbod op deze pagina: