Kinderen vinden het bouwen met Lego erg leuk. Om het bouwen nog leuker en leerzamer te maken heb ik cijfers gemaakt van blokjes. Natuurlijk heb ik hier een instructievideo van gemaakt. In de video laat ik zien hoe je de cijfers moet maken en welke blokjes je ervoor nodigt hebt. Met de cijfers van 0 tot 9 kan je alle getallen maken die je maar wilt. Erg leuk dus ook grotere getallen te bouwen.

Instructievideo Cijfers bouwen

Ideeën om te maken met Lego cijfers:

Je kunt met de cijfers leuke dingen doen. Zo kun je een hele Lego plaat vol maken met cijfers. Dit ziet er erg leuk uit. Het lijkt net een stad vol met gebouwen in de vorm van een cijfer. Ook kun je een verjaardagstaart bouwen en daar bovenop cijfers plaatsen voor de leeftijd. Ook erg leuk voor de verjaardagstaart in de klas. Daag de kinderen uit om zelf ook een cijfer te maken. Ze mogen kijken naar het voorbeeld, maar misschien kunnen ze ook wel een groter cijfer bouwen. Dit zelfde kun je natuurlijk doen met hun eerste letter.

Instructiemuur en instructieboek

Met de instructiemuur kunnen kinderen kijken naar het voorbeeld en voor elk cijfer een korte video bekijken. De kinderen scannen de QR code en komen daarna uit bij de video. Dit zijn korte video’s waarin ik het bouwen van een cijfer laat zien. De instructiemuren kun je alleen downloaden als abonnee of als je het Meester Sander instructieboek hebt. Ga voor meer informatie naar:

www.meestersander.nl/abonnnement of naar www.meestersander.nl/instructieboek

Download de voorbeeldkaartjes gratis als abonnee.

Ook leuk voor alle LEGO Fans:

https://brickit.app