|

Inspiratie voor het thema Sinterklaas

Maandag start het Sinterklaasjournaal en daarom ben ik druk bezig met de voorbereiding op dit feest. Natuurlijk deel ik weer een heleboel leuke tips voor dit fantastische thema.

Sinterklaasboeken zonder zwarte pieten

Dit zijn mijn favoriete boeken voor het Sinterklaasfeest. Deze boeken passen helemaal bij deze tijd en zijn geschikt om te gebruiken in de kleuterklas.

Luisterspel Sinterklaas

Dit luisterspel sluit helemaal aan bij het thema Sinterklaas. De kinderen scannen de QR code en luisteren naar Meester Sander. Eerst krijgen ze te horen welke materialen ze nodig hebben voor de luisteropdracht. Daarna krijgen ze opdrachten om de pieten en Sinterklaas op de juiste plek te plaatsen op de boot of in het huis van sinterklaas. Met de antwoordkaarten kunnen de kinderen de opdrachten zelf nakijken.

Het luisterspel gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Gluurpietjes Speurtocht

Klik hier om de gluurpietjes speurtocht gratis te downloaden: https://meestersander.nl/2020/11/15/gluurpietjes-speurtocht-voor-kleuters-thema-sinterklaas/

Instructievideo’s voor het thema Sinterklaas

Ga aan de slag met de instructievideo’s voor het thema Sinterklaas. Je vindt de video’s in de Meester Sander app, op mijn instructieboek of als download:

In de drukke tijd van Sinterklaas is bewegend leren zeker een goed idee. Daarom deel ik in deze blog een aantal tips voor dit leuke thema. Wat dacht je van een echte beweeghoek, buitenlessen of bewegend leren video’s? Ik heb het allemaal voor je gemaakt.

Buitenlesbundel Sinterklaas

In deze bundel vind je toffe bewegend leren lessen. Onder andere deze les met speurpieten die je kunt bekijken in de video:

Het spel ‘Wat zit er in de zak?’ is onderdeel van de bewegend leren bundel van juf Merel en mij.

Bewegend leren is gaaf! Tijdens het buitenspelen, in het speellokaal of gewoon op de gang en zowel met de kleuters en met groep 3. In deze bundel vind je de tofste ideeën voor het thema sinterklaas. Een digitale download met daarin 7 educatieve spelmomenten uitgewerkt.

Samen met mijn vrouw Merel heb ik deze bundel gemaakt. Zij staat drie dagen in de week voor de klas en deelt haar ideeën op JufMerel.com. Ook deelt ze veel ideeën op haar Instagrampagina: www.instagram.com/jufmerel.

De activiteiten in dit pakket zijn:
#1 Schoorsteen
#2 Pepernoten
#3 Feest!
#4 Inpakkamer
#5 Schoenen vullen
#6 Wat zit er in de zak? -> Speurpieten met de zaklamp
#7 Sintspeurtocht

Je ontvangt een download van 56 pagina’s met daarin de uitwerking van de activiteiten en bijlagen. Je dient het pakket zelf te printen. Soms heb je nog andere materialen nodig, dit staat bij de beschrijving van de les. 

Deze bundel gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Beweeghoek Sinterklaas

Klaar? Actie! De kinderen kunnen nu aan de slag in de beweeghoek. Ze scannen de QR code en drukken op play. Via audio geef ik opdrachten aan de kinderen. Er zijn vijf verschillende opdrachten:

Cijfers tot 10 – snel en langzaam: De Kinderen horen de cijfers van 1 tot 10 en moeten deze zo snel mogelijk aantikken op de muur. Tussendoor maken ze bewegingen bij de woorden rondom sinterklaas.
Woordenschat Sinterklaas: De kinderen horen een woord en moeten deze zo snel mogelijk aantikken en bewegingen maken.
Rijmen: De kinderen horen een rijmwoord en moeten het woord wat daarop rijmt zo snel mogelijk aantikken.
Kleuren: De kinderen horen een kleur en moeten het cadeau aantikken met die kleur. Tussendoor maken ze bewegingen bij de woorden rondom Sinterklaas.

Dit krijg je:
– Een download met daarin de cijfers van 1 tot 10 op de cadeautjes en afbeeldingen die horen bij het thema Sinterklaas
– QR codes naar de audio bestanden

Dit krijg je helaas niet:
– Een device om de QR codes te scannen

Dit spel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Bewegend leren video’s thema sinterklaas

Mijn bewegend leren video’s zijn een grote hit. Nu zijn er ook twee video’s voor het thema sinterklaas. Je kunt ze eenvoudig bekijken op YouTube. Ik zou het tof vinden als jullie ook abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste video’s.

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Onder de video’s vind je een bestand met daarin de afbeeldingen uit de video. Zo kun je bijvoorbeeld ook in de klas of buiten aan de slag met bewegend leren. Heel veel plezier ermee.

Super leuke Sinterklaas workshops in Team Talento

Voor Team Talento heb ik ook een bewegend leren video gemaakt in het thema sinterklaas. In deze video oefen ik de woorden rondom het thema Sinterklaas. Daarnaast vind je op Team Talento nog veel meer leuke en interactieve video’s voor in de klas! In november en december 2022 kun jij helemaal gratis gebruik maken van Team Talento.

De beste Black Friday deals voor leerzaam speelgoed
In deze blog zet ik de beste black friday deals voor je …
Tijdelijk gratis: Sinterklaas Feest app!
Vanmiddag ontving ik dit persbericht en dit moet ik met jullie delen! …

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.