Leer de vormen kennen met de nieuwe bewegend leren video’s + Vorm van de week Poster

Welkom in de vormen winkel! De ideale plek om vormen te leren. Met de nieuwe vormen poster en bewegend leren video’s zorg jij ervoor dat peuters en kleuters de vormen op een leuke en eenvoudige manier eigen maken. In deze blog vertel ik je alles over de poster en video’s.

Het leren van vormen is cruciaal voor kleuters, omdat het hen helpt de wereld om hen heen te begrijpen, een basis legt voor latere wiskundige vaardigheden en hun taalkundige ontwikkeling bevordert. Het bevordert ook probleemoplossend vermogen, creatieve expressie en sociale vaardigheden, terwijl het helpt bij ruimtelijke oriëntatie. Door vormen op een leuke en interactieve manier te introduceren, ondersteunen we de algehele ontwikkeling van jonge kinderen.

Bewegend leren video’s

Vormen leren gebeurt de hele dag door. Om iets te leren moeten kinderen het ook meerdere keren voorbij zien komen. Daarom passen mijn nieuwe bewegend leren video’s over de vormen hier zo goed bij. Je kunt de video’s inzetten om de kinderen op een leuke en actieve manier te laten oefenen.

In de video’s gaan wij kijken in de vormen winkel. In elke video staat een andere vorm centraal. De kinderen moeten springen als ze de vorm van de week herkennen. In de video’s begeleid ik de kinderen met het benoemen van de voorwerpen en leer ze de vorm eigen maken.

Bekijk hier de eerste video in de reeks Vorm van de week:

Bekijk alle video’s op www.meestersander.nl/vormvandeweek of in het Meester Sander abonnement.

Poster Vorm van de week

Met een poster in de klas kun je laten zien aan welke leerdoelen je werkt met de kinderen. Ik merk zelf alleen dat kinderen niet echt bezig zijn met de poster. Door de poster eerst leeg op te hangen heb ik dit opgelost. Je hangt een poster op met lege vakjes. Elke week na de bewegend leren video vullen jullie de poster met de kaartjes. Je kunt de kaartjes op stickerpapier plakken, zodat je samen met de kinderen echt de poster af maakt.

Door elke week een vorm centraal te stellen oefen je met de kinderen op een gestructureerde manier de vormen. De kinderen vinden het erg leuk om de poster te vullen.

Heel veel voordelen voor abonnees

De bewegend leren video’s zijn gratis te bekijken op YouTube. De poster is verkrijgbaar als download in mijn webshop. Ben je lid van het Meester Sander abonnement, dan kun je de poster direct downloaden en bekijk je als eerste de video’s zonder reclame. Maar dan krijg je nog veel meer: Je kunt ook direct aan de slag met de andere posters en video’s rondom, getallen, letters en kleuren!

Meer weten? Check https://abonnement.meestersander.nl

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.