| |

Nieuw en vertrouwd: Prowise Touchscreen Ten G2

Schrijven, samenwerken, energie besparen, educatieve spelen en zelfs bewegend leren. Het kan allemaal met het nieuwe Prowise Touchscreen Ten G2. De afgelopen twee maanden heb ik dit bord elke dag gebruikt en in deze blog lees en zie je mijn ervaringen. 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Prowise.

Dit is er zo goed aan het nieuwe Prowise touchscreen 

Specificaties van het scherm:

  • 4K/Ultra HD IPS
  • Kijkhoek van 178°
  • Anti-Glare Pro met in de glasplaat geëtste anotextuur
  • 2.1 Audio Soundbar
  • 6x wide-area microfoon

De digitale middelen in mijn klas moeten gewoon werken. Dat is precies waarom ik in 2015 koos voor een Prowise-bord. Ook met het nieuwe Prowise Touchscreen Ten G2 merk ik gelijk weer hoe fijn het is om een scherm te hebben dat gewoon doet wat het moet doen. Prowise heeft ervoor gezorgd dat het scherm ook prima zonder computer is te gebruiken, een perfecte schrijfervaring heeft en super snel is.

4 pennen en 3 kleuren

Aan het uiterlijk van het nieuwe Prowise Touchscreen is niet veel veranderd, maar als je goed kijkt zie je toch wel degelijk een paar verschillen. Zo zijn er nu vier in plaats van twee pennen en kun je tegelijkertijd in drie kleuren schrijven. Zodra de pennen opgepakt worden, kun je direct aan de slag met schrijven. Je schrijft zo super snel en simpel over elke invoerbron heen. Dit maakt lesgeven met dit bord echt super snel. Ook heeft heeft touchscreen handpalmherkenning. Hierdoor kun je gewoon je hand op het scherm leggen en schrijven alsof het papier is. Ideaal!

Nieuwe knoppen

Wanneer je een auto bestuurt, wil je de belangrijkste knoppen blindelings kunnen vinden en direct kunnen gebruiken. Zo is het ook met je touchscreen in de klas. Op het scherm zitten daarom een aantal nieuwe knoppen. Zo kun je nu het menu oproepen met de drie streepjes aan de zijkant van het scherm. Onderaan het bord zitten drie stipjes waar je een eigen functie aan kunt toewijzen. Ook is de aan en uitknop vernieuwd. Naast deze knop vind je de ook de knoppen voor het volume. Handig, want je kent allemaal wel dat moment dat je een video aanzet waarbij het geluid veel te hard is. 

Energie besparen en nieuwe sensoren

Als school wil je zo min mogelijk energie gebruiken. Ook wij hebben opgemerkt dat de energieprijzen enorm zijn gestegen en zijn daarom blij met de drie energie modussen op het touchscreen. Met de Eco mode besparen wij zo heel wat geld. Ook zitten er op het touchscreen sensoren die de luchtkwaliteit meten. Via sensoren meet het bord de luchtvochtigheid, temperatuur, CO2, gassen en stofdeeltjes. Zo weet je direct of er een extra raam open moet of dat je verder onderzoek moet doen naar de luchtkwaliteit in je lokaal. 

Veilige app store

De kracht van Prowise is dat zij de software en hardware voor het bord zelf maken. Het touchscreen heeft een eigen dan ook een eigen besturingssysteem inclusief educatieve apps en handige tools. Op je Prowise-bord heet dit Prowise Central. In de bijgeleverde app store vind je natuurlijk Prowise MOVE, zodat je direct aan de slag met kunt met bewegend leren. Maar ook apps als Microsoft Teams, Jeugdjournaal en Prowise Presenter. De apps zijn allemaal goedgekeurd door Prowise en zo weet je zeker dat er geen gekke dingen gebeuren met het scherm. 

In deze video leg ik uit hoe Prowise Central werkt: 

Draadloos of met een USB-C Kabel

Wanneer ik kinderen een app of een foto wil laten zien, maak ik gebruik van Screencasten. Via Airplay verbind ik de iPad draadloos met het scherm. Dit kan tot 4 schermen tegelijk en met elk apparaat. Van een ipad tot chromebooks en windows computers. Het is ook mogelijk om een apparaat aan te sluiten via USB-C. Naast geluid, data, video, opladen, touch kan er nu ook internet doorgegeven worden via 1 kabel. Dat is echt ideaal. 

Mijn mening: Klaar voor de toekomst

Het belangrijkste: Het scherm doet wat ik verwacht. Dat is precies wat je nodig hebt in de klas. Een betrouwbaar scherm met enorm veel verschillende mogelijkheden. Door het prachtige scherm is het fijn om op het touchscreen te schrijven. Met de camera maken wij snel verbinding met een leerling die thuis is of een expert. Ik merk dat ik de afstandsbediening bijna niet meer gebruik nu er nog meer knoppen op het scherm zitten. De kinderen blijven bewegend leren met Prowise MOVE fantastisch vinden en zelf ben ik erg blij met alle mogelijkheden die Prowise Central beidt. Vooral ProNote vind ik erg fijn. Ik schrijf binnen een tel over elke bron heen. 

Klik hier voor meer informatie over het Prowise Touchscreen Ten G2

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.