| | |

Een kubus met heel veel mogelijkheden – MERGE Cube AR / VR Hologram – Meester Sander pakt uit

Stel je voor dat je het zonnestelsel in je handen hebt. Het was altijd toekomstmuziek, totdat augmented reality beschikbaar kwam op telefoons en tablets. Met de Merge Cube is deze techniek nog weer een stukje toegankelijker geworden. In de app store zijn tientallen apps te downloaden voor de MERGE Cube. In deze blog laat ik je zien wat jij kunt doen met de MERGE Cube en de MERGE GOGGLES VR headset. Ook leg ik uit hoe jij de Merge Cube kunt inzetten in je onderwijs.

Bekijk hier de video waarin ik samen met Isa de MERGE Cube uitpak:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Wat is de MERGE Cube?

De MERGE Cube is een kubus die er erg futuristisch uitziet. Hij komt tot leven in combinatie met een app op je telefoon of tablet. Zonder app heb je er dus eigenlijk niks aan. 

Zo laat je de MERGE Cube tot leven komen:
Open een app die geschikt is voor de MERGE Cube. Je kijkt op het beeldscherm van je telefoon of tablet en scant de kubus. De kubus blijft in het echt gewoon een kubus, maar op het scherm van je telefoon of tablet zie je iets heel anders. Er wordt een hologram weergegeven. Dit kan van alles zijn: Van het zonnestelsel tot een dier. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat is de Merge Cube VR bril? 

Met de MERGE Goggles neem je echt een kijkje in de toekomst. Zodra je deze bril opzet, zie je nog steeds de echte wereld, maar lijkt het of de MERGE cube echt in iets anders verandert is. Dit wordt ook met mixed reality genoemd. Je kijkt door de camera van je telefoon en hierdoor lijkt het alsof de hologram in de echte wereld hoort. Als je de kubus draait zal het object ook draaien. 

Je gebruikt dezelfde apps als bij het scannen van de de kubus, maar nu kies je voor de VR modus. Dit is echt het beste van VR en AR gecombineerd. Je hebt niet meer door dat de kubus in je hand er in het echt oersaai uitziet. Hij kan werkelijk in alles veranderen. 

APPs voor de MERGE Cube

Apps voor de Merge Cube

De apps die beschikbaar zijn voor de MERGE Cube herken je  aan de paarse rand om de app heen. Zoek in de app en play store op MERGE Cube en je ziet ze gelijk verschijnen. Hieronder zet ik aantal apps op een rij die wij hebben uitgeprobeerd. 

Explorer

Met de app explorer heb je het zonnestel in je handen. Je kunt elke planeet van alle kanten bekijken en ronddraaien. Ook kan je informatie lezen over de planeten. Dit is nog wel in het Engels. 

Mr. Body

Met de app Mr. Body kun je het menselijk lichaam ontdekken. In de kubus komt een poppetje te staan. Je kunt alle onderdelen van de inwendige mens bestuderen en uitlichten. Ook deze app is in het Engels. 

Dig

Met Dig heb je een kubus in handen waar je op kan bouwen. Het doet heel erg denken aan Minecraft en Isa was er gelijk enthousiast over. Kinderen kunnen hier eindeloos mee bezig zijn. 

Bekijk nog veel meer apps op de website van MERGE: https://miniverse.io/cube

Wat kan ik met de Merge Cube in het onderwijs?

MERGE Cube is een fantastisch middel om mee te leren. Kinderen verwonderen zich over de hologrammen en kunnen ondertussen iets leren over de planeten, de organen of een puzzel oplossen. Ik zie heel veel toekomst voor deze Augmented en Virtual Reality en met de MERGE Cube is daar weer een mogelijkheid bijgekomen. Je laat hologrammen in je klas verschijnen en haalt zo de wereld van buiten naar binnen. Je kunt de aarde ronddraaien in je hand en kunstwerken bekijken die alleen aan de andere kant van de wereld te zien zijn. Zet de MERGE Cube dus in als verrijking van je lessen. 

Voordelen
Het voordeel van de MERGE Cube vind ik dat de hologrammen samen bekeken kunnen worden. Hierdoor kan een kind samen aan de slag en wordt je niet opgesloten in je eigen wereld. 

Nadelen
Het nadeel van de MERGE Cube is dat alle apps in het Engels zijn. Ook vind ik dat er nog meer educatieve apps moeten komen, voordat het echt interessant is om een echt goede toevoeging te zijn voor iedere school. 

Waar kan ik de MERGE Cube kopen? 

De MERGE Cube kan je eenvoudig aanschaffen via mijn website.

Nog meer gave AR apps vind je hier

Sinds een paar jaar verdiep ik mij in de wereld van Virtual en Augmented reality. Met deze techniek haal je de wereld echt van buiten naar binnen. Eerder schreef ik over Augmented Reality deze blog: Augmented Reality inzetten in het onderwijs. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.