Bewegend leren in het thema dinosaurussen

Ga jij aan de slag rondom het thema dinosaurussen? Bekijk dan zeker deze toffe bewegend leren lessen voor in kleuterklas.

Bewegend leren bundel – Thema Dino’s

Bewegend leren is gaaf! Tijdens het buitenspelen, in het speellokaal of gewoon op de gang en zowel met de kleuters en met groep 3. In deze bundel vind je de tofste ideeën rond het thema dino’s. Een digitale download met daarin 7 educatieve spelmomenten uitgewerkt.

De activiteiten in dit pakket zijn:
#1 Welke Dino ben ik?
#2 Dinoland
#3 Dino Poten
#4 Dino Springen
#5 Dino Vormen
#6 Dino Speurtocht
#7 Dino Eieren

Je ontvangt een download van 90 pagina’s met daarin de uitwerking van de activiteiten en bijlagen. Je dient het pakket zelf te printen. Soms heb je nog andere materialen nodig, dit staat bij de beschrijving van de les.

Deze bundel gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Beweeghoek Dino’s

Klaar? Actie! De kinderen kunnen nu aan de slag in de beweeghoek. Ze scannen de QR code en drukken op play. Via audio geef ik opdrachten aan de kinderen.

Er zijn vier verschillende opdrachten:

Cijfers tot 12 snel en langzaam: De Kinderen horen de cijfers van 1 tot 12 en moeten deze zo snel mogelijk aantikken op de muur.

Woordenschat Dino’s: De kinderen horen een woord en moeten deze zo snel mogelijk aantikken. Alle woorden hebben iets te maken met dino’s.

Raadsels: De kinderen krijgen eenvoudige raadsels over de woorden rondom het thema dino’s en maken tussendoor allemaal bewegingen. 

Dit krijg je:
– Een download met daarin de bestanden om de sneeuwbui te maken
– QR codes naar de audio bestanden

Dit spel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Bewegend leren video’s

Meer tips voor het thema Dinosaurussen:

Poster Dinosaurus ABC

Een toffe poster voor in de klas. Met het dinosaurus abc ben jij helemaal klaar voor het thema dinosaurussen. De kinderen kunnen er uren naar kijken.

poster dinosaurus abc

Dinosaurus luisteropdrachten

In deze download vind je luisteropdrachten voor het thema dinosaurussen.

  • Dinosaurus tekendictee
  • Dinosaurus luisterboek
  • Dinosaurus speurtocht

Meer (digitale) tips vind je op deze pagina:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.