ICT en innovatie voor het onderwijs – Een verslag van de BETT beurs in London

Yes! Eindelijk kan het weer. Op donderdagochtend 24 maart 2022 vlieg ik om 7 uur in de ochtend naar Londen. Daar is de BETT, de jaarlijkse ICT en Innovatie beurs. Het doel is inspiratie opdoen voor ons nieuwe lokaal in Meppel en natuurlijk de tofste nieuwe innovaties bekijken! In deze blog zie en lees je een verslag van mijn dag. 

In deze video neem ik je mee over de BETT 2022

In de video neem ik je mee naar de beurs en laat je een aantal toffe nieuwe innovaties zien. Onder de video gaat de blog verder met nog veel meer inspiratie die je niet in de video tegenkomt.

Mijn doel is om verschillende innovaties te gaan bekijken. Natuurlijk kijk ik naar de combinatie tussen technologie en bewegend leren. Op ons plein hebben wij net een FuzeField. Op deze beweegvloer voor buiten worden kinderen uitgedaagd om in actie te komen en ondertussen te oefenen met bewegen. Ook ben ik nieuwsgierig naar alle toffe materialen voor het jonge kind. Daar ligt mijn passie en ik wil daar graag meer over weten. In willekeurige volgorde deel ik hieronder de tofste materialen.

GLOW en Go Bot TTS – Programmeren voor peuters en kleuters

Op de stand van TTS kwam ik de Glow & Go robot tegen. Dit is de voorloper van de Bee-bot en kan je eenvoudig bedienen met de grote gekleurde knoppen op de bovenkant.

De robot is geschikt voor jonge kinderen doordat de robot werkt met grote knoppen. De knoppen hebben verschillende kleuren en geven licht. Dit spreekt jonge kinderen natuurlijk erg aan. Ook heeft elke knop een ander patroon, zodat kinderen ook het verschil kunnen voelen.

De robot heeft drie opties:
1. Druk op de knop en de robot beweegt in de richting van de pijl.
2. De robot kan 10 acties onthouden en uitvoeren.
3. De kinderen kunnen een patroon maken met de lichten op de robot door de knoppen in te drukken.

Ook is het mogelijk om de robot in dansmodus te zetten. Klik hier voor een uitleg in het Engels van de robot.

In deze video laat ik de Glow & go bot zien:

Klik hier om de Glow & Go robots aan te schaffen

StoryPhones

Ik ben gek op audio! Daarom word ik ook zo blij van deze koptelefoons. Je kunt er schijfjes opplakken en dan begint de koptelefoon de audio af te spelen. Er zijn verschillende schijfjes verkrijgbaar, maar het meest interessante is het lege schijfje waar je je eigen audio op kunt plaatsen.

In deze video laat ik de koptelefoon zien:

Meer informatie op: https://storyphones.com

ARpedia

Laat boeken tot leven komen met deze toffe giraf. Plaats een tablet in de houder en plaats een boek voor het scherm. De tablet laat nu een AR wereld zien op het boek. Een hele toffe manier van boeken lezen en leren.

Helaas zijn de boeken nog niet in het Nederlands beschikbaar. Meer informatie vind je hier: https://www.arpediabook.com

Assemblr EDU

Met Assemblr EDU maak je je eigen Augmented Reality avonturen. Het lijkt super eenvoudig te werken. Het doet mij ook erg denken aan het Nederlandse Fectar. Bekijk de video om er meer over te leren:

Meer informatie op de website: https://edu.assemblrworld.com

Springloop – Buiten bewegend leren met een tablet

Ik ben fan van de springlab beweegvloer voor peuters en kleuters. Springlab is nu bezig met een nieuw bewegend leren spel voor buiten. Bekijk in deze video de eerste versie van springloop:

Je kunt springloop alvast bestellen: https://www.springlab.nl/springloop-prijs/

Action Mats – bewegend leren matten

Weinig tech, maar toch heel tof: https://www.actionmats.co.uk

Smart Symbols – Digitaal kiezen voor kleuters

Al jaren gebruik ik het digikeuzebord, maar vanuit Belgie is er nu Smart Symbols. Een nieuwe manier van digitaal kiezen!

Meer weten? Ga naar de website van Smart Symbols: https://www.smartsymbols.be/nl/

Sphero Indi – Programmeren met kleurentegels

Afgelopen week heb ik een video gemaakt van Sphero Indi en wie kwam ik daar tegen op de beurs? Dit schattige robotje. In deze video leg ik je precies uit wat je ermee kunt.

Bestel Sphero indi hier: https://www.derekenwinkel.nl/sphero-indi-student-kit.html

Circuitmess

Gek op het bouwen van tech? Bekijk dan zeker Circuitmess!

Wil je meer zien? Check ook het hoogtepunt op mijn instagramprofiel: https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTQ3Njg2MTkwODMwNjk5?story_media_id=2800787005897459879&utm_medium=copy_link

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.