Startactiviteit Kinderboekenweek – Thema Beroepen

Ben je opzoek naar een leuke activiteit voor de start van de Kinderboekenweek in het thema beroepen? Voor de onderbouw heb ik twee toffe speurtochten gemaakt. De een is een buitenles. De kinderen gaan lekker bewegen en rennen over het plein. Bij de andere les gaan de kinderen opzoek naar QR codes en vinden zo allemaal cijfers.

Bewegend leren Boekenspeurtocht – Buitenles

Een leuke buitenles voor in de kinderboekenweek. De kinderen gaan opzoek naar de 10 afbeeldingen van boeken. Op hun antwoordenblad vullen ze in welke beroepen boeken zij gevonden hebben. Voor elke groep is dit een andere opdracht.

Dit spel is geschikt voor groep 1 t/m 3.

De speurtocht direct gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Beroepenspeurtocht met QR Codes

Een andere speurtocht is gemaakt voor binnen. Kinderen gaan opzoek naar de 10 boeken over beroepen. Bij elk boek scannen ze de QR code. In deze startvideo leg ik aan de kinderen uit wat ze moeten doen:

De speurtocht direct gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

De Bee-Bot: 7 Tips om Effectief te Programmeren in de Klas
Programmeren is een populair onderwerp in het onderwijs en veel leerkrachten maken …
Gratis cursus voor abonnees: Voor het eerst aan de slag met de iPad!
Wil jij alles uit technologie halen in de klas? Dan is het …
Klik hier voor nog meer inspiratie voor de Kinderboekenweek.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Hoi , ik heb met veel plezier de bob de bouwer gemaakt . mijn vraag kan ik de riem alleen maar downloaden als ik lid ben (betalend). Ik krijg het niet voor elkaar dus dat zou ik graag willen weten.
    Groet Marjo kosterman

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.