Ben je opzoek naar een leuke activiteit voor de start van de Kinderboekenweek in het thema beroepen? Voor de onderbouw heb ik twee toffe speurtochten gemaakt. De een is een buitenles. De kinderen gaan lekker bewegen en rennen over het plein. Bij de andere les gaan de kinderen opzoek naar QR codes en vinden zo allemaal cijfers.

Bewegend leren Boekenspeurtocht – Buitenles

Een leuke buitenles voor in de kinderboekenweek. De kinderen gaan opzoek naar de 10 afbeeldingen van boeken. Op hun antwoordenblad vullen ze in welke beroepen boeken zij gevonden hebben. Voor elke groep is dit een andere opdracht.

Dit spel is geschikt voor groep 1 t/m 3.

De speurtocht direct gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Beroepenspeurtocht met QR Codes

Een andere speurtocht is gemaakt voor binnen. Kinderen gaan opzoek naar de 10 boeken over beroepen. Bij elk boek scannen ze de QR code. In deze startvideo leg ik aan de kinderen uit wat ze moeten doen:

De speurtocht direct gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

NIEUW: Rad van Karton voor in de klas! – Inclusief verschillende templates
Mijn wens was al langere tijd om een rad te gebruiken in …
Bewegend leren – Letter van de week
Na het succes van de getal van de week video's ben ik …
Klik hier voor nog meer inspiratie voor de Kinderboekenweek.
%d bloggers liken dit: