|

Meester Sanders Boekenkast – Thema Beroepen

Tijdens de kinderboekenweek staat het thema beroepen centraal. Speciaal voor deze week heb ik een aantal toffe lessen uitgewerkt en een poster gemaakt. De poster is een boekenkast met allemaal boeken over beroepen. Onderaan deze blog vind je nog meer leuke video’s voor de kinderboekenweek.

De kinderboekenweek draait natuurlijk om leespromotie. Met de Meester Sander boekenkast maken kinderen kennis met de verschillende beroepen die er zijn. Elk beroep heeft een eigen boek en bij elk boek horen een aantal voorwerpen. De voorwerpen horen bij het beroep.

In deze video laat ik mijn boekenkast zien aan de kinderen

Download de Boekenkastposter

De boekenkastposter is natuurlijk prachtig om op te hangen in de klas. Zo kun je met kinderen in gesprek over de verschillende beroepen en kan je er ook een spelletje mee spelen. Laat de kinderen een raadsel bedenken over een van de beroepen of speel ik zie, ik zie wat jij niet ziet met de afbeeldingen. Naast de grote poster vind je in de download ook nog extra pagina’s met daarop een boek per pagina met daarbij de afbeeldingen. Deze kun je ook gebruiken

Luisteren naar Meester Sander

Bij de download ontvang je ook twee QR codes. Zo kunnen de kinderen luisteren of kijken naar een uitleg over de verschillende beroepen. Ik merk dat kinderen het erg leuk vinden om te luisteren naar een verhaal of uitleg. Klik hier voor een artikel uit Kleuteruniversiteit magazine over de kracht van audio.

Bewegend leren met de boekenkast

Op de poster staan poppetjes die een beweging doen. Met de bijbehorende kaartjes kun je daar een leuk spel meespelen. Laat de kinderen steeds een kaartje trekken en opzoek gaan naar de juiste beweging. Wie kan dat het snelst? Die mag zijn kaartje houden. Het kind met de meeste kaartjes heeft gewonnen.

Digibord spel

Schaf de poster aan of download de poster in het Meester Sander abonnement

Je kunt de poster direct aanschaffen als download via mijn webshop.

De poster direct gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Leuke video’s voor de kinderboekenweek: Leesvriendje Sam

Yes! Super leuk en goed nieuws. In een nieuwe educatieve videoserie lees ik de leukste kinderboeken voor. Voorlezen op YouTube mag meestal niet wegens de schending van auteursrechten. Maar ik heb nu een toffe samenwerking met Leesvriendje Sam en zijn lievelingsboeken mag ik voorlezen in interactieve video’s. In deze blog vertel ik je alles over deze toffe samenwerking.

In deze video maak je kennis met Voorleesvriendje Sam

Leesvriendje Sam beleeft de spannendste avonturen tijdens het lezen. Hij gaat op ontdekkingsreis en leert van alles over de wereld om hem heen! Ga je met hem mee? Sam weet de weg en laat je de allerleukste kinderboeken zien. Bekijk hier de website van Sam.

Leuk en leerzaam voor thuis en in de klas

De video’s zijn interactief en leerzaam. Ik spreek de kinderen rechtstreeks aan om mee te doen en te reageren. In de eerste video spelen Sam en ik een spelletje met boeken. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. De boekenkast van Sam staat centraal in deze video. In de twee andere video’s lees ik voor uit een boek. In het boek Ontdek de boerderij leren kinderen van alles over de boerderij. En het bijzondere is dat je in dit boek met water mag spelen. Natuurlijk doen wij dit ook in de video.

In de derde video lees ik voor uit Hoe voel je je, kleine tijger?. In deze video leren kinderen alles over gevoelens en welke gezichtsuitdrukking hierbij hoort. Ook moeten de kinderen actief bewegen om de juiste ogen tevoorschijn te halen.

Sams leeswijzer

Hoe kies je nou het allerleukste boek? Sam helpt je graag! Met zijn leeswijzer zie je meteen welk boek het best bij je past. Klik hier om de leeswijzer van Sam te bekijken.

Ontdek de Boerderij met leesvriendje Sam

Voor kinderen is het fantastisch om dit ook zelf te ervaren. Je kunt het boek elke keer opnieuw kleuren. Even laten drogen en je kunt weer opnieuw beginnen.

Een boek over gevoelens: Hoe voel je je, kleine tijger?

Bewegend leren – Kinderboekenweek

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.