|

Tips voor Bewegend leren tijdens de Kinderboekenweek 2023 – Thema Bij Mij Thuis

Het thema van de Kinderboekenweek 2023 is Bij Mij Thuis! Uiteraard heb ik weer een heleboel toffe video’s en materialen gemaakt bij dit thema. In deze blog zet ik ze op een rij!

Bewegend leren video’s

Natuurlijk heb ik voor de Kinderboekenweek ook weer bewegend leren video’s gemaakt! De video’s kun je hieronder bekijken. Er zijn video’s voor kleuters en groep 3.

Bewegend leren bundel – Bij Mij Thuis

Bewegend leren is gaaf! Tijdens het buitenspelen, in het speellokaal of gewoon op de gang en zowel met de kleuters en met groep 3. In deze bundel vind je de tofste ideeën voor de Kinderboekenweek 2023. Een digitale download met daarin 5 educatieve spelmomenten uitgewerkt.

De activiteiten in dit pakket zijn:

#1 Boem, Klap, Huis
#2 Splitshuizen
#3 LEGO DUPLO Skyline
#4 Wie woont er in het huis?
#5 Familiespeurtocht

Je ontvangt een download van 40 pagina’s met daarin de uitwerking van de activiteiten en bijlagen. Je dient het pakket zelf te printen. Soms heb je nog andere materialen nodig, dit staat bij de beschrijving van de les.

Deze bundel gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Beweeghoek Bij Mij Thuis

De Beweeghoek hang je op de muur en de kinderen gaan ervoor joggen. Het is een straat met daarin 20 huizen met verschillende families. Met deze beweeghoek oefenen kinderen met even en oneven en begrijpend luisteren.

Klaar? Actie! De kinderen kunnen nu aan de slag in de beweeghoek. Ze scannen de QR code en drukken op play. Via audio geef ik opdrachten aan de kinderen. Er zijn vier verschillende opdrachten:

  • Huisnummers tot 20 – snel en langzaam: De Kinderen horen een huisnummer tussen de 1 en 20 en moeten deze zo snel mogelijk aantikken op de muur. Tussendoor maken ze bewegingen. De beweging hangt af van het huisnummer. Is het getal even, dan draaien de kinderen een rondje. Is het getal oneven, dan springen de kinderen.
  • Families: De kinderen horen een omschrijving van een familie. Ze moeten de juiste familie opzoeken, aantikken en het huisnummer noemen. Tussendoor maken de kinderen ook nog bewegingen.

De beweeghoek gratis downloaden? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Ook leuk: Wat hoor ik?

In onderstaande video vind je een geluidenquiz. De kinderen moeten de geluiden raden. Alle geluiden kun je in en om het huis horen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.