|

Een dag met Prowise GO door de ogen van een leerling

Welkom bij een kijkje in de wereld van Prowise GO, de online leeromgeving die met je meedenkt! In deze blog volgen wij een enthousiaste leerling tijdens een dag in de klas, waar Prowise GO de verbinding is tussen alle digitale lessen en methodes. Laten we ontdekken welke functies er handig zijn om te gebruiken voor leerkrachten en leerlingen met Prowise GO. 

Prowise Go in actie op Het Scala in Kampen

Handig inloggen

De dag begint met een leerling die vol verwachting zijn device opent en inlogt op Prowise GO. Afhankelijk van zijn leeftijd heeft hij de keuze om in te loggen met een plaatjeslogin of een wachtwoord. Het inloggen gaat dus heel snel en binnen no-time verschijnt het GO-dashboard voor hem.

Het dashboard – Tegels toevoegen

Het GO-dashboard is heel handig voor de leerling en leerkracht. Op het dashboard vindt de leerling Prowise-tegels, methode-tegels en andere gepersonaliseerde tegels. De leerling kan zo snel en eenvoudig inloggen. De leerkracht heeft al een startopdracht klaargezet, zodat de leerlingen direct aan de slag kunnen zodra ze het klaslokaal binnenkomen. En het beste is dat de leerkracht vanuit de bibliotheek gemakkelijk nieuwe tegels kan klaarzetten en deze kan aanpassen aan de behoeften van de klas.

Klassenmanagement – Zelfstandig werken

Tijdens de les geeft de leerkracht een klassikale uitleg en kan hij met één klik alle devices in de klas pauzeren om de aandacht te vestigen op zijn uitleg. Zodra de uitleg voorbij is, kunnen de leerlingen zelfstandig aan de opdrachten werken. De leerkracht pusht een link naar alle devices, waarmee de leerlingen direct kunnen starten met de opdrachten. Een leerling staat enthousiast op, loopt naar de werktuin of leerplein, klikt op een klaargezette tegel vanuit de methode en gaat geconcentreerd aan de slag. Dit laat zien dat het klassenmanagement van Prowise GO netwerk- en locatieonafhankelijk is en flexibiliteit biedt aan zowel leerlingen als leerkrachten.

Communicatiemodule – Hulp binnen handbereik

Tijdens het zelfstandig werken komt onze leerling een uitdaging tegen bij zijn opdracht. Maar met Prowise GO is hulp altijd binnen handbereik. Hij klikt eenvoudig op “help” en de leerkracht ontvangt direct een melding in zijn dashboard dat leerling X hulp nodig heeft. De leerkracht is snel op de hoogte en stuurt via de communicatiemodule een berichtje naar de leerling. Dit persoonlijke contact en de mogelijkheid om snel te reageren zorgen voor een soepele en effectieve leerervaring.

Gemak van het portaal – Alles in één

Het is duidelijk dat Prowise GO een volledige IT-oplossing biedt, inclusief netwerkbeheer, devicebeheer, klassenmanagement, educatieve software en koppelingen met Google Workspace en Microsoft 365. Deze alles-in-één benadering bespaart tijd en moeite voor leerkrachten, zodat zij zich volledig kunnen richten op wat het belangrijkste is: lesgeven!

Wil je ook aan de slag met Prowise GO? Vraag een gratis demo aan via de website: www.prowise.com 

Deze blog en video zijn gemaakt in samenwerking met Prowise.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.