|

Bouw je eigen duurzame voertuig: Het Brunel Solar Team inspireert met LEGO versie van Nuna 12

Het Brunel Solar Team is een groep jonge, gedreven studenten van de Technische Universiteit Delft die hun passie voor techniek en duurzaamheid combineren in het ontwerpen en bouwen van ‘s werelds meest geavanceerde zonneauto’s. Dit zijn auto’s die rijden op de zonne energie die zij zelf opwekken via het zonnepaneel op de auto. Dit jaar is hun nieuwste creatie, de Nuna 12, klaar om deel te nemen aan de World Solar Challenge in Australië. Het team doet al meer dan 20 jaar mee aan zonneraces over de hele wereld, en hoopt hiermee de wereld te inspireren om zich meer in te zetten voor technologische innovatie en duurzaamheid. In deze blog vertel ik je er alles over. 

Bouw je eigen Nuna 12

In samenwerking met Björn Ramant, de enige Certified LEGO Builder in de Benelux, heeft het Brunel Solar Team een LEGO bouwinstructie gemaakt waarmee iedereen een eigen Nuna 12 kan bouwen. Het team begrijpt dat technologie en innovatie de toekomst zijn, maar dat veel kinderen hier nog weinig rolmodellen voor hebben en hier  nog niet voldoende mee in aanraking komen. Met de lancering van de LEGO bouwinstructie voor de Nuna 12 willen ze kinderen en enthousiastelingen aanmoedigen om hun eigen stukje duurzame technologie te bouwen en te begrijpen hoe zonneauto’s werken. Deze instructie is een eerste stap in hun missie om jonge mensen te inspireren en aan te moedigen om deel te nemen aan de wereld van techniek.

Alinda daagt de kinderen uit om een duurzaam voertuig te bouwen

Een gastles van een lid van het Brunel Solar Team was een hoogtepunt voor de kinderen in het OntdekPunt. Alinda is een student en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Nuna 12. Wij hadden de primeur dat wij als eersten de LEGO-versie van de Nuna 12 mochten bouwen en bekijken. Na een uitleg over het bouwproces gingen de kinderen aan de slag met hun eigen ontwerpen. Het werd een serieuze competitie die enigszins deed denken aan LEGO Masters. Alinda voorzag de kinderen van tips over aerodynamica, zonnepanelen en aandrijfsystemen. Aan het einde presenteerden de kinderen hun voertuigen aan elkaar, waarna Alinda haar favoriete voertuig koos.

Ga met je klas aan de slag met duurzame voertuigen

Speciaal voor alle klassen heb ik samen met Alinda een video gemaakt om ook in de klas aan de slag te gaan met deze challenge. Bekijk hier de korte instructie van de opdracht door Alinda:

Aan de slag met de LEGO Bouwinstructie

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe je toegang krijgt tot deze spannende LEGO bouwinstructie. Het is eenvoudig! Ga naar de website van het Brunel Solar Team op https://brunelsolarteam.com/lego en download de instructies en stickers. Het enige wat je nodig hebt, zijn LEGO-stenen en een flinke dosis enthousiasme.

Het Brunel Solar Team moedigt je aan om zelf aan de slag te gaan met de LEGO Nuna 12 en jouw creatie te delen op social media. Gebruik daarbij de hashtag #LEGO en #Nuna12, en vergeet niet om @brunel_solarteam te taggen, zodat ze jouw werk kunnen zien en misschien zelfs featuren!”

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met het Brunel Solar Team en hun missie om jongeren te inspireren op het gebied van technologie en duurzaamheid.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.