Eurowijs kids week van het geld
| |

Leer kinderen omgaan met geld met EurowijsKids – Gratis lessen voor de week van het geld

De week van het geld is dit jaar van 25 t/m 29 maart 2019. Het doel van deze themaweek is om leerlingen te leren omgaan met geld. Iedereen heeft met (digitaal) geld te maken. Kinderen krijgen zakgeld en een groot deel van onze maatschappij draait om het verdienen van geld. Geld speelt dus al vanaf jonge leeftijd een rol in ons leven. In deze blog laat ik je zien hoe jij met behulp van Eurowijs Kids aan de slag kan gaan rondom ‘De week van het geld’ en kinderen van groep 1 t/m 8 kunt informeren over geld.

In deze video laat ik je zien wat jij met EurowijsKids.nl kan doen in de klas

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Eurowijs is gratis lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs en de onderbouwgroepen van het voortgezet onderwijs. Door de duidelijke uitleg in de video’s en de aansprekende opmaak is het lesmateriaal ook uitermate geschikt voor leerlingen uit het speciaal onderwijs. Met aansprekende lessen kan ieder kind kennismaken met geld, financiële begrippen, en de euro.

Klik hier om het lesmateriaal direct gratis te bestellen.

Eurowijskids.nl

Lesgeven over geld met Eurowijskids.nl

Op de website van Eurowijs kun je gratis lesmateriaal bestellen, maar wist je dat Eurowijs ook een hele toffe website heeft gemaakt voor kinderen? De website heet Eurowijskids.nl en is heel goed te gebruiken op de basisschool. Kinderen kunnen op deze website alles te weten komen over geld met een toffe quiz, video’s en heel veel gratis downloads.

Eurowijskids is ook goed te gebruiken op het digitale schoolbord. Doordat er veel informatie op de website is te vinden kun je er als leerkracht zo mee aan de slag.

Geldchallenge van Eurowijskids.nl

Mijn favoriet op de website is de Geld challenge. Voor elke leeftijdscategorie is er een challenge op maat gemaakt. Kies als leerkracht de leeftijd van de leerlingen en je krijgt 5 vragen die alles te maken hebben met geld. De vragen zijn goed app niveau en zo kun je een toffe introductie bieden over het thema geld.

Downloads eurowijs kids

Downloads Eurowijskids voor de week van het geld

Voor de onderbouw kun je veel inspiratie vinden bij het onderdeel ‘Fun’. Hier vind je downloads die jij gelijk in de klas kunt gebruiken. Wat dacht je van bankpassen voor in de huishoek of laat kinderen hun eigen bankbiljet ontwerpen. Ook kan je kleurplaten en een geldmemory downloaden. Ideaal om de kinderen alles te leren over geld.

Voor de oudere kinderen is er een zakgeldcontract. Geef dit als tip aan ouders om samen met hun een zakgeldcontract op te stellen. Zo is het voor een ieder duidelijk hoeveel zakgeld een kind ontvangt en staat er duidelijk op papier wat een kind met het zakgeld mag doen.

Zakgeldcontract eurowijs kids

Eurowijs lesmateriaal bestellen

Ga direct naar https://www.eurowijs.nl/bestellen/ om het materiaal te bestellen en neem een kijkje op www.eurowijskids.nl en jij bent helemaal klaar voor de week van het geld.

Meer tips nodig? Check dan mijn blog: Tel uit je winst met tips voor apps over het omgaan met geld.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Eurowijs.nl 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.