Review Buitenleskaarten
| |

Eenvoudig en snel een buitenles geven – Review Buitenleskaarten van Buitenonderwijs Nederland

Buitenlessen zijn een feestje. Het liefst geef ik elke dag een buitenles, omdat het zo goed is voor de kinderen. Buitenlessen bevorderen het leren en de kinderen leren op een andere manier de stof te verwerken dan binnen aan een tafeltje. Vorige week kreeg ik de buitenleskaarten van Buitenonderwijs Nederland opgestuurd. Deze buitenleskaarten heb ik gelijk voor je uitgeprobeerd. In deze blog laat ik je zien wat ik vind van de buitenleskaarten en hoe jij je onderwijs er mee kunt verbeteren.

Bekijk hier mijn videoreview over de buitenleskaarten:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Buitenonderwijs Nederland

Buitenonderwijs Nederland helpt scholen en individuele leerkrachten in het geven van buitenlessen. Daarnaast hebben ze sinds dit jaar ook de Buitenonderwijs winkel. Je kunt hier materialen kopen voor je buitenles. Sinds de NOT 2019 verkopen ze ook de buitenleskaarten. Een erg mooie aanvulling op het aanbod.

Buitenleskaarten voor groep 1 t/m 8

De buitenleskaarten zijn er voor de hele basisschool. Je kunt ze aanschaffen per combinatiegroep: Groep 1-2, Groep 3-4, Groep 5-6 en groep 7-8.

Buitenleskaarten

Wat zit er in een zakje?

In ieder zakje vind je algemene kaarten met een korte uitleg over de buitenlessen en welke materialen je nodig hebt. Daarnaast zijn er kaartjes voor algemene-, taal-, en rekenopdrachten.

Buitenleskaarten groep 7-8

Op elk kaartje staat wat je nodig hebt aan materiaal, welk lesdoel de les heeft, welke activiteit je gaat uitvoeren en een reflectievraag. Hele korte en handige beschrijvingen op een stevig kaartje die bestand is tegen nattigheid.

Op de website van Buitenonderwijs Nederland kun je de bestanden bij de lessen gratis downloaden. Zo kun je direct aan de slag met bijvoorbeeld cijferkaartjes of andere handige bestanden bij de activiteiten.

Lettertwister

Lettertwister

Afgelopen vrijdag heb ik gelijk een activiteit uitgeprobeerd. Lettertwister heet het spel en dit was erg snel uit te voeren. Het is een leerzame versie van het spel twister en is snel te tekenen op het schoolplein. De kinderen en ik hadden erg veel plezier en zonder dat wij het doorhadden waren de kinderen aan het oefenen. Je kunt dit spel natuurlijk nog verder uitbreiden met verschillende twistervelden, kinderen opdrachten laten bedenken of een eigen versie laten maken. De eerste buitenles met deze kaarten was een succes.

Eenvoudig en snel een buitenles geven

Deze kaarten zijn echt een uitkomst en ik zou elke school die bezig wil met buitenlessen aanraden om ze te kopen. Je kunt ze eenvoudig en snel inzetten en de lessen zijn overzichtelijk per doel te gebruiken. De doelen zijn duidelijk omschreven en daardoor kun je als leerkracht ook gelijk zien of de les aansluit bij de kinderen in je klas. Ook hebben de activiteiten nog vrijheid voor eigen inbreng, zodat het doel eenvoudig aan te passen is naar het niveau van je groep.

Buitenleskaarten op een tafel

Wat ik zelf vooral handig vind is dat je snel een les kunt voorbereiden en ook handig meerdere activiteiten kunt aanbieden. In de hogere groepen kunnen kinderen ook zelf de activiteit bekijken en uitvoeren. Bij de onderbouw kun je de activiteiten meerdere keren herhalen.

De aanrader voor iedere school, omdat:

  • je als leerkracht snel en gemakkelijk ideeën bij de hand hebt voor een buitenles.
  • de activiteiten sluiten goed aan bij de kerndoelen.
  • weinig voorbereidingstijd.
  • met minimale middelen, maximaal resultaat.
  • mooie kaarten die tegen een stootje kunnen.
  • een handig zakje om alles in te bewaren en mee naar buiten kan.

Bestel de buitenleskaarten op Buitenonderwijswinkel.nl

Buitenonderwijswinkel

Tip: Geef je op voor de nationale Buitenlesdag

Een aanrader voor iedereen die bezig wil met buitenlessen is de nationale buitenlesdag. Dit jaar is de nationale buitenlesdag op dinsdag 13 april 2021. Klik hier om je op te geven.

Meer buitenlestips:

Op mijn website heb ik nog meer tips verzameld. Klik op de afbeeldingen hieronder om de blogs te bekijken:

Top 10 materialen voor succesvolle buitenles
25 tips buitenlestips

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.