|

Ladekast vol met letters inzetten in de klas – Letterflat voor groep 2 / 3 + digitale tips

Een ladekast met alle letters van het alfabet erin. Sinds gisteren weer ik dat dit een letterflat is. Dit idee kwam ik een aantal keer tegen op scholen waar ik een workshop heb verzorgd. Super leuk en handig om kinderen woorden mee te laten maken. Vandaag heb ik zo’n ladeflat voor in mijn klas gemaakt. Check in deze video hoe deze eruit ziet en welke digitale tips ik voor je heb.

Digitale tips voor de Letterflat

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

De letterflat is echt een groot succes in de klas. Kinderen pakken de letters vaak en ik heb ondertussen ook een flat gemaakt met de tweetekenklanken en de cijfers erbij. Zo is het een compleet plaatje.

In oktober 2020 is mijn boek Meesterlijk Kleuteronderwijs uitgekomen. In dit boek vertel ik ook over het inzetten van de letter en cijferflat. Ook vind je in de online omgeving van mijn boek handige downloads met letters en cijfers om te gebruiken in de letter- en cijferflat. Klik hier om mijn boek te bestellen.

Wil je ook een letterflat maken? Hieronder vind je verschillende opties. De letterflat van de Lidl is soms in de aanbieding, maar daardoor ook vaak tijdelijk uitverkocht. De onderste is de ladekast uit de video.

https://www.praxis.nl/gereedschap-installatiemateriaal/opslag/gereedschapskoffers/stanley-ladekastje-30-compartimenten/5556575

Op Facebook kreeg ik de tip dat de kastjes ook verkrijgbaar zijn bij de Lidl:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.