leren lezen zoekboeken met app
| |

Leren lezen zoekboeken – Avi Start boeken met AR app

Boeken lezen is leuk, maar boeken lezen die tot leven komen is nog veel leuker. Zwijssen heeft nu een aantal nieuwe boeken met daarbij een app uitgebracht: ‘Leren lezen zoekboeken’. Deze boeken ontving ik vorige week en heb ik gelijk voor je uitgeprobeerd. In deze blog vertel ik je alles over de leren lezen zoekboeken.

In deze video laat ik zien hoe je de boeken kunt scannen met de app:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Leren lezen

De leer lezen zoekboeken zien er aantrekkelijk uit en zijn echt gemaakt voor de beginnende lezers. In de boeken worden de letters gebruikt die als eerste worden aangeboden op school. In de boeken zelf zie je alleen maar losse woorden op de bladzijden staan. Ook staat er een rijtje woorden in een witte balk aan de zijkant. Normaal gesproken worden er simpele zinnen gemaakt met deze woorden en daardoor blijft het verhaal erg simpel. Dit is nu juist niet het geval. Door de bladzijde te scannen met de app hoor je het verhaal bij de bladzijde. Kinderen lezen dus de losse woorden en horen het verhaal via de app.

Scannen met de app

Bij ieder boek hoort een eigen app. De apps zijn helaas wel gemaakt voor een smartphone en zijn dus niet helemaal schermvullend op een tablet. Maar dit mag de pret niet drukken. Zodra je de app opent is het duidelijk wat je moet doen: Scannen. Je brengt de bladzijde in beeld en het boek komt tot leven. Een prettige stem leest het verhaal voor. Kinderen zien de figuren op de bladzijde bewegen en er verschijnen woorden bij de plaatjes. Dit zijn andere woorden dan die al in het boek staan.

Leerzaam en leuk

De kinderen bij mij in de klas vonden het erg leuk om met dit boek aan de slag te gaan. Ze worden voorgelezen, maar kunnen ook zelf lezen. De apps werken eenvoudig en snel en kinderen kunnen razendsnel aan de slag. Wel is het aan te raden om kinderen te stimuleren om de woorden ook echt te lezen. Het is leuk om de woorden op te zoeken. Ze staan soms zelfs op de kop in het kop.

De boeken zijn echt een aanrader voor alle kinderen die net aan het leren lezen zijn!

Bestel de leren lezen zoekboeken:

Tip: Er is ook een AR prentenboek: Boet de Beer

Er is ook Lego met Augmented Reality App:

StorySign opent de wereld van boeken voor dove kinderen

Download de storysign app via http://www.storysign.com

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.