De leukste online activiteiten voor de voorleesdagen 2021 met Coco kan het!

De voorleesdagen vallen dit jaar midden in de lockdown en daardoor gaat het allemaal even anders. Maar natuurlijk kun je er wel aandacht aangeven in je online lessen. Daarom deel ik hieronder de beste tips voor de online voorleesdagen.

Tip! Lees eerst deze blog: Mag je een boek voorlezen in een online les?

Coco Kan het! In deze video leest Loes Riphagen voor uit haar eigen boek

Bewegend leren met vogels

Deze video sluit aan bij een boek over vogels. De kinderen moeten tijdens het joggen roepen waar de vogels zijn.

Speel een vogelgeluidenquiz

Dansen met Coco

Officiële Coco kan het! Lied

Tips van de bibliotheken

De bibliotheken zijn gek op voorlezen en geven graag tips bij het boek Coco kan het! Bekijk ze in onderstaande video’s!

Gratis Poster met negen voorleestips

Een handige poster om op te hangen of uit te delen aan ouders. Gratis te downloaden op de website van Heutink voor thuis. 

https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/waarom-voorlezen-belangrijk-is-ook-als-je-kind-al-zelf-leest/news/20

De voorleeshoek

De Voorleeshoek is een digitaal hoekje op de tablet, telefoon of computer waar kinderen van 0-10 jaar voorleesfilmpjes bekijken en even heerlijk wegdromen. De filmpjes zijn een combinatie van spannende verhalen, leuke prenten en mooie muziek. De Voorleeshoek is een ideaal hulpmiddel om elke dag 15 minuten bezig te zijn met (voor)lezen. Er is een ruim aanbod met boeken, want de catalogus wordt elke week aangevuld met vier nieuwe voorleesfilmpjes.

Prentenboeken apps

Van dit klassieke verhaal kun je nu ook op je iPad genieten. De app zit vol met activiteiten. Je kunt de menubalk onderin beeld van de app gebruiken om naar de verschillende onderdelen te gaan. Er is genoeg te doen! Hieronder zetten we de tips op een rij:

– Bekijk het filmpje van Wij gaan op berenjacht of blader zelf door het prentenboek en geniet van de prachtige illustraties van Helen Oxenbury.
– Daarnaast kun je je eigen verhaal maken. Kies de figuren en de achtergrond uit, spreek je eigen tekst in door de microfoon en bekijk je zelfgemaakte filmpje!. Elke opname kun je bewaren en terugkijken zo vaak je wilt.
– De mooiste kunstwerken maak je natuurlijk zelf. Gebruik je fantasie bij het inkleuren van de vrolijke kleurplaten en sla ze op bij je afbeeldingen op je iPad.
– Ook staan er veel spelletjes in de app: train je geheugen, leer tellen, raad de vormen of maak alle puzzels Bij de extra spelletjes kun je verschillende leeftijden selecteren. Elk kind wordt zo op zijn eigen niveau uitgedaagd.

Meer prentenboeken apps vind je op deze website: https://voorleesgids.nl/category/apps/

Bookcreator – maak je eigen (prenten)boek

In de kinderboekenweek draait het natuurlijk om boeken! Ga aan de slag met de app BookCreator. Hiermee kun je samen met de kinderen een digitaal boek maken en deze eenvoudig verspreiden onder ouders via de mail of printen

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.