De Waanzinnige Lees- en Schrijfweken

Kinderen lezen steeds minder voor hun plezier en daar moet verandering in komen. Daarom is het goed om te blijven lezen. Natuurlijk tijdens de laatste weken van het schooljaar, maar ook zeker in de vakantie. In de week van 4 juli 2022 deel ik in samenwerking met De Schoolschrijver elke dag een aantal tips op Instagram voor thuis en in de klas. In deze blog zet ik de beste tips voor je op een rij. 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met De Schoolschrijver in het kader van De Waanzinnige Lees- en Schrijfweken.

Tip 1: Volg @deschoolschrijver en @meestersander.nl op Instagram! Zo mis je zeker weten geen tip! 

In de laatste schoolweken gaat alles net een beetje anders. Zorg ervoor dat je de kinderen gemotiveerd houdt. Laat de bovenbouwleerlingen voorlezen aan de kleuters. Dit is altijd een groot succes! En heb je nog oude boeken? Gooi ze dan niet weg, maar maak er boekkunst van. Op deze website vind je meer informatie: https://www.knutselidee.nl/nieuws/groep6boekkunst224.htm

Ben je ook al bezig met de planning van volgend schooljaar? Neem dan zeker ook een kijkje op de website van De Schoolschrijver. Verhoog structureel de lees- en schrijfvaardigheid van kinderen in groep 3-8 met De Schoolschrijver lesprogramma’s, gegeven door bekende kinderboekenschrijvers. De programma’s zijn digitaal in te zetten, ook bij thuisonderwijs. Download een gratis proefles of geef je op voor een online kennismaking of online kennissessie.

Tips voor in de vakantie: 

  • Zet zelf je telefoon of tablet uit en pak een boek! Zo laat je aan je kind zien dat lezen leuk is.
  • Creëer extra vaste voorleesmomenten in de vakantie! 
  • Laat overal en altijd boeken rondslingeren, zodat je kind wel boeken tegen moet komen. 
  • Ga samen naar de kringloopwinkel, je vindt daar stapels boeken en tijdschriften voor een prikkie.
  • Geef zelf het goede voorbeeld door overal en altijd te lezen! 

Mijn kinderboekentips: 

  1. Roza Rozeur ingenieur, Ada Dapper wetenschapper en Aaron Terhaar Tekenaar. 

2. Een ijsje

3. Boeken met een app: Alfabet en de Leren lezen zoekboeken

Wil je een echte kinderboekenschrijver op bezoek hebben in de klas? Kijk dan naar de programma’s van De Schoolschrijver. 

De Schoolschrijver biedt programma’s rond lezen en schrijven voor alle basisscholen die hun leerlingen willen helpen sterke lezers en schrijvers te worden. In alle programma’s dragen kinderboekenschrijvers (Schoolschrijvers) hun liefde voor taal en hun beste tips over op leerlingen, leerkrachten, leesconsulenten en ouders.

Programma’s voor het basisonderwijs

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.