Haal alles uit je Prowise Touchscreen met Prowise Central

Heb jij ook een Prowise Touchscreen? Dan is deze blog voor jou. De digitale schoolborden worden steeds slimmer. Eerst moest je er nog een computer op aansluiten, maar dat is tegenwoordig bijna niet meer nodig. Het touchscreen heeft een eigen besturingssysteem inclusief apps en handige tools. Op je Prowise-bord heet dit Prowise Central. In deze blog laat ik je zien wat jij moet weten over Prowise Central. 

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Prowise

In deze video laat ik alle handige tools uit Prowise Central zien: 

Prowise Central

Prowise Central is de omgeving die je ziet als je je Prowisecherm aanzet. Je komt in Prowise Central Home terecht en kunt van daaruit alles doen. De meeste collega’s gaan direct naar de Windows-omgeving, maar dat is helemaal niet nodig. Aan de linkerkant van je scherm zie je de apps staan die geïnstalleerd zijn op je bord. In het midden de klok en de aansluitingen en rechts de widgets. 

Aan de linkerkant van het scherm vind je drie kleine iconen. Een pen, het huisje en drie streepjes. Deze iconen zijn altijd zichtbaar en kun je dus altijd gebruiken. Klik je op de pen, dan kun je direct overal overheen schrijven. Dit heet ProNote annoteren. Je kunt een tekening maken, iets opschrijven of arceren. Met een druk op de knop maak je een screenshot die je later weer kunt gebruiken in een ander document. In de video hierboven laat ik stap voor stap zien hoe dit werkt. 

Druk je op het huisje, dan kom je weer terug in Prowise Central Home en met de drie streepjes open je het menu. Hierin vind je onder andere de opties om het geluid te bedienen, de lift van het bord aan te sturen en naar de instellingen te gaan. 

AirPlay/Chromecast

Wist je dat je elk apparaat draadloos kunt verbinden met je touchscreen? Deze functie is ideaal voor in de klas. En vanaf nu kan je vier apparaten tegelijk screencasten. Om dit aan te zetten, open je het menu en klik je op screencasten. Op een iPad en iPhone heet dit Airplay. In de video laat ik zien hoe je een scherm draadloos kan verbinden. Het werkt ook met Chromebooks en Android-apparaten. Hier heet het casten en is het ook met een druk op de knop te regelen. Let wel op dat je met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden moet zijn. 

Zelf ben ik ook erg onder de indruk van Prowise Reflect. Hiermee kun jij je Mac- of Windows-computer draadloos verbinden en ook bedienen met het touchscreen. Je moet hiervoor wel eerst de Prowise Reflect-app op je apparaat installeren. Je verbindt nu super simpel en snel je computer aan het bord, geen kabels meer nodig! 

Appstore

Prowise heeft op het bord een eigen appstore. Hierin vind je educatieve apps die je direct op het bord kunt gebruiken. Van het Jeugdjournaal, Prowise Presenter tot Microsoft Teams. Alle apps zijn gratis te installeren en met de Prowise MOVE-camera kun je ook nog heel makkelijk videobellen vanaf je bord in de Teams-omgeving. 

ProNote

Wil je snel en simpel een aantekening maken, dan open je de ProNote-app. Je krijgt direct een leeg vel te zien waar je alles op kunt schrijven wat je maar wilt. Je kunt zowel met je hand als met de pen aantekeningen maken. Voor de pen kun je kiezen uit drie verschillende penmodussen.

  • Dubbele penmodus: andere kleur instelbaar voor voor en achterkant pen
  • Enkele penmodus: voorkant en achterkant pen is hetzelfde
  • Stift en bewerk :voorkant pen schrijven, achterkant objecten bewerken/minitools 

Ook kun je snel en eenvoudig de achtergrondkleur aanpassen en verschillende liniaturen kiezen. Zo heb je snel hokjes of lijntjes op je bord. 

Je raakt tijdens het schrijven op een digibord per ongeluk met je handpalm het scherm aan en er verschijnt een onhandige lijn. Herkenbaar? Vanaf nu is dit op het Prowise Touchscreen Ten verleden tijd. De nieuwe handpalmherkenning, beschikbaar als bèta, instelbaar in ProNote zorgt ervoor dat je met je handpalm op het scherm kunt rusten terwijl je schrijft. Door de slimme techniek in het scherm herkent hij je handpalm wel wanneer je de geschreven content wilt uitgummen.

Achtergronden & Energiemodussen

Je kunt het bord helemaal naar je eigen wens instellen. Zo heb ik een nieuwe achtergrond gekozen voor mijn bord. Ga daarvoor naar thema in de instellingen. Je kunt ook je eigen foto’s uploaden. Daarnaast vind je nu ook een energiemodus. Je kunt tot wel de helft aan stroom besparen door de zuinige modus te kiezen. 

Veiligheid voorop

Zet je bord op slot! Wanneer jij de klas uit bent, kun je nu screen lock aanzetten. Prowise heeft privacy hoog in het vaandel staan en zo weet je zeker dat er niemand zonder toestemming gebruik kan maken van het touchscreen. Om dit in te stellen ga je naar instellingen, beveiliging en kies voor vergrendel scherm. Je krijgt nu een vierde icoon aan de linkerkant van je scherm: een slotje. Klik hierop om het scherm te vergrendelen. Ontgrendelen kun je eenvoudig doen met de door jezelf ingestelde pincode. 

Meer weten over Prowise Central? Bekijk de uitgebreide handleiding. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.