|

Daag kinderen uit met deze gave knikkerbanen

Knikkerbanen zijn super leuk en leerzaam. Je kunt ze zelf maken van papier of karton, maar er zijn ook steeds meer knikkerbanen als set verkrijgbaar. Voor ons OntdekPunt heb ik contact gezocht met Hubelino en gevraagd of zij mij een aantal sets willen toesturen. Hubelino heeft mij een aantal sets toegestuurd om te gebruiken in ons OntdekPunt. Daarom laat ik je in deze blog en video alle materialen van Hubelino zien.

In deze video ga ik aan de slag met de producten van Hubelino:

Wat is Hubelino?

Hubelino maakt producten die passen op de bekende DUPLO en LEGO blokken. Met deze sets kun je knikkerbanen bouwen, maar er is nog meer! Zo zijn er dakpannen van Hubelino en ook puzzels en een rekenset. Zelf ben ik het meest enthousiast over de Hubelino knikkerbaan en de Sudoku set.

DUPLO Knikkerbaan bouwen

De Hubelino sets passen perfect op de bekende DUPLO blokken. Dit is dan ook super handig als je al veel DUPLO hebt. In de set zitten drie verschillende soorten blokken. Ik heb de sets dus ook verdeeld over drie bakken. Dit laat ik ook zien in de video hierboven.

  • Gekleurde knikkerbaan onderdelen
  • Witte blokken om mee te bouwen
  • Speciale onderdelen. Deze herken je aan de oranje kleur.

Het lijkt zo makkelijk om een knikkerbaan te bouwen, maar dat valt nog tegen. Duplo richt zich vooral op peuters en kleuters, maar deze uitbreiding van Hubelino is de Duplo voor alle leeftijden interessant. Je kunt het zo moeilijk maken als jezelf wilt. Zo ben ik met het bouwen van onderstaande knikkerbaan wel een uur bezig geweest.

De set die je hierboven ziet is de educatieset. Hier zitten wel meer dan 500 blokken in en dit is genoeg om met 4 tot 8 kinderen tegelijk te bouwen. De set biedt daarnaast ook nog een aantal bijzondere elementen die je anders los zou moeten aanschaffen. Onder andere de trechter, katapult en schommelbaan vind je standaard in deze set.

Je kunt kinderen heel goed uitdagen met deze set. Laat ze een baan nabouwen of zelf een bedenken. Ook kun je kinderen de opdracht geven om een speciaal onderdeel te moeten gebruiken.

De Hubelino knikkerbanen zijn verkrijgbaar bij De Rekenwinkel. Klik hier voor alle sets.

Nog meer Hubelino -LEGO Knikkerbanen

Hubelino heeft ook een aparte serie knikkerbanen uitgebracht die compatibel is met Lego stenen. Deze knikkerbanen zijn verkrijgbaar onder de naam Hubelino Pi.

De baan bouwen is super leuk. Er zijn ook weer speciale elementen toegevoegd zoals een kanonskogel. Hiermee kun je een knikker afschieten. Dit werkt in dit voorbeeld bouwwerken alleen niet zo goed. Wat wel goed werkt is gewoon zelf een knikkerbaan bouwen. Dit vinden kinderen die in het OntdekPunt komen erg leuk om te doen en ze maken er de meest fantastische banen mee.

Ook Hubelino Pi is verkrijgbaar bij De Rekenwinkel.

Hubelino Puzzels

Hubelino heeft ook puzzels gemaakt met blokjes. Er zijn verschillende design met bijvoorbeeld de boerderij en dinosaurussen. De puzzels kun je onder andere aanschaffen via Bol.com.

Bouwen met cijfers

Hubelino heeft een hele doos vol met cijferblokken. Het doel van deze set is het maken van cijfer piramides, maar ik zie dat kinderen het vooral leuk vinden om de cijfers in hun bouwwerken te gebruiken. Er zit een poster en handleiding bij deze set waarin de uitleg staat over de cijferpiramides. Bekijk de video hierboven om te zien hoe dat eruit ziet.

Piramide nummers is verkrijgbaar via Hubelino: https://www.hubelino.com/product/number-pyramids/

Sudoku met blokjes

De leukste set vind ik de Hubelino Sudoku. Kinderen kunnen een eenvoudige versie van Sudoku spelen met de gekleurde blokken. Met de groene blokken maak je het voorbeeld na uit het boekje. Met de witte blokken maak je de sudoku af. Doordat het een Sudoku met vier kleuren is kunnen ook jonge kinderen dit zelf oplossen, maar het is wel uitdagend.

In het boekje staan voorbeelden die oplopen in moeilijkheid. Ook staan achterin het boekje de antwoorden.

90% van de kijkers van mijn video’s is niet geabonneerd! Je helpt mij enorm door je te abonneren op mijn YouTube kanaal. Klik op de video hieronder en op abonneren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.