|

Programmeerbare trein voor kleuters – Review Intelino Smart train

Iedereen kent de houten speelgoed trein en die mag natuurlijk ook niet ontbreken in je klas. De Intelino smart train maakt het spelen met treinen nog leuker. Jonge kinderen maken niet alleen een eigen treinrails, maar programmeren de trein ook nog. Leuk en leerzaam speelgoed voor in de klas en thuis. In deze blog en video’s laat ik je zien hoe de trein werkt en hoe je deze kunt inzetten in de klas.

🚂 Bestuur en programmeer deze slimme trein! 

De Intelino trein is een geweldig apparaat en ik zal je uitleggen op welke manier je de trein kunt inzetten. 

1️⃣ Kinderen kunnen een spoor bouwen met houten rails en de rails van Intelino. Met de apart verkrijgbare connectoren rijdt de trein zo verder op hout. 

2️⃣ De trein heeft aan de onderkant sensoren/ogen en daardoor kan je met gekleurde snaps op de rails vertellen wat de trein moet doen. Denk hierbij aan de snelheid, stoppen en de wagon ontkoppelen. De snaps gebruik je ook bij de opdrachten en challenges in de app.

3️⃣ Download de app en bestuur de trein eenvoudig. Je kunt de snelheid aanpassen en geluiden afspelen. Dit is erg leuk voor jonge kinderen.

4️⃣ In de app zitten ook uitdagingen. Kinderen moeten de rails nabouwen en de trein naar de juist kleur blokjes laten rijden. Probeer drie sterren te halen en je eigen tijd te verbeteren. 

5️⃣ Download de speciale app voor in de klas. In deze app krijgen kinderen uitleg over de trein. Ook zitten er lessen in. Het meest bijzondere is dat de app precies ziet waar de trein op het spoor rijdt. 

6️⃣ Klaar voor meer actie? Koppel de trein met Scratch en ga echt aan de slag met programmeren. Dit is voor de bovenbouw van de basisschool erg leuk en nog leuker als je twee treinen tot je beschikking hebt.

Koppel de rails van Intelino aan de houten rails

In mijn nieuwste video laat ik je zien dat ik nu ook de koppelstukken heb om de Intelino trein over de houten rails te laten rijden. Dit is echt een gave toevoeging. Wil je weten hoe de trein werkt? Kijk dan de tweede video.

Bekijk hier mijn uitleg over de Intelino Smart Train

Programmeren met gekleurde blokken

Klik de programmeerblokjes vast op de rails, om de trein te programmeren. Aan de onderkant van de trein zitten sensoren die de kleuren herkennen en omzetten in acties. Met de bijgeleverde programmeer kaart kun je via 17 codes bepalen wat de trein moet doen. Zo kan hij sneller gaan rijden, achteruit, linksaf, 10 seconden stil staan en de wagon loskoppelen. Hierdoor kunnen zelfs de jongste kinderen al de begin stapjes van het programmeren leren.

Download hier de handleiding van intelino met de kleurcodes voor de blokken: Klik hier voor de handleiding

Intelino lessen

Om te starten met Intelino zijn er korte lessen ontworpen die je kunt gebruiken om de trein te introduceren in de klas. Zo leren de kinderen stap voor stap hoe ze moeten werken met de trein. De Intelino lessen zijn te vinden in de speciale app van intelino.

Intelino app

De Intelino treinset is ook te programmeren via de app. In de app vind je extra uitdagingen. De app is het dashboard van de trein. De kinderen voelen zich echt de machinist. Daarnaast ontvang je realtime feedback vanaf de trein en kun je zelf ook codes maken via de apps Snap Editor.

Programmeren met scratch voor de bovenbouw

Voor oudere kinderen is de trein ook zeker uitdagend te noemen. Met een speciale extensie kunnen zij de trein programmeren vanaf een computer. Dit doen de kinderen met scratch, dit is de meest gebruikte programmeertaal voor kinderen. Wil je meer weten over het programmeren met scratch, klik dan op de link hieronder:

https://support.intelino.com/category/32-programming-with-scratch

Bestel Intelino: https://www.derekenwinkel.nl/intelino-j-1-trein-starter-pack.html

Koppelstukken met houtenrails

Uitbreidingsset Intelino

https://www.derekenwinkel.nl/intelino-uitbreidingset.html

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Bedankt voor de review. De link naar de Nederlandstalige lessen werkt helaas niet. Waar kan ik deze wel vinden?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.