|

Wat hoor ik? Leuk en leerzaam spel voor een online les

Om te helpen met je online lessen deel ik veel tips op mijn website en YouTube kanaal. In deze blog vind je een nieuwe idee. Het spel heet Wat hoor ik? en kun je gebruiken voor je online les of als opdracht geven aan de kinderen.

Wil je meer inspiratie? Klik hier om mij te volgen op Instagram

Activiteit voor een online les: Wat hoor ik?

In een online les is de spanningsboog van (jonge) kinderen vaak kort. Om hier wat aan te doen heb ik een leuk spel bedacht. Het spel heet Wat hoor ik? en heeft als doel om 5 geluiden uit een categorie te herkennen. In de video’s hieronder laat ik steeds 5 geluiden horen en aan kinderen de taak om deze te raden. In de video eronder laat ik de antwoorden zien.

Wanneer je dit in je online les gaat gebruiken is het leuk om samen de video te bekijken. Je kunt ervoor kiezen om alle geluiden achter elkaar te luisteren of steeds na een geluid te stoppen. Je kunt dan aan de kinderen vragen welke geluiden zij hebben gehoord. Dit zorgt voor veel enthousiasme onder de kinderen. Daarom is het handig om beurten te geven. Kijk daarna samen naar de antwoorden video.

Natuurlijk kun je de kinderen deze video ook als opdracht meegeven. Leuk om samen met het hele gezin te doen.

Laat de kinderen zelf een geluid maken

Wil je een vervolg geven aan deze activiteiten, dan kun je kinderen vragen om zelf een geluid op te nemen in een filmpje of live te laten horen tijdens een videogesprek. Laat ze dan wel even de camera uitzetten, zodat de andere kinderen het niet kunnen zien.

Categorieën Wat hoor ik?

Hieronder vind je mijn filmpjes die je kunt gebruiken voor deze activiteit. Je vindt hieronder video’s voor de volgende categorieën:
– In en om het huis
– Voertuigen

Binnenkort komen er nog meer video’s bij, dus abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal door hier te klikken. Zo mis je geen video meer en weet jij het direct als er nieuwe video’s online staan.

Categorie: In en om het huis

Categorie: Voertuigen

Categorie: Natuur

Meer tips voor activiteiten in een online les vind je in deze blog:

[instagram-feed]

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.